Invitata in cadrul emisiunii "Stirea zilei" de pe Antena 3, Norica Nicolai si-a exprimat convingerea ca presedintele Basescu nu se va opune numirii ei ca Ministru al Justitiei si ca merita sa i se acorde aceasta sansa deoarece este un bun profesionist inainte de toate. Nicolai da asigurari ca pentru ea Justitia nu va fi niciodata o arma politica.

Facand referire la episodul cand a adus in Parlament o nepoata iar aceasta a votat folosind cartela unui parlamentar, Norica Nicolai spune ca regreta acel incident, ca si-a cerut scuze, dar ca nu are decat, cel mult, o raspundere morala pentru incident.

Liderul liberal a amintit si de procurorul Tulus spunand ca ea nu ar fi tratat problema in maniera lui Chiuariu deoarece acest "caz" nu este unul relevant. Deasemenea, facand referire la "cazul Remes" Nicolai spune ca ne-am dovedit a fi mai mult un stat politicianist si nu unul de drept.

"O Justitie care se respecta nu trimite pe nimeni in judecata fara probe sau doar ca sa vada Occidentul ca trimitem in judecata pe cineva", a mai declarat Norica Nicolai.

In final, aceasta si-a afirmat dorinta de a ramane si pe mai departe membru al Comisiei Juridice din Parlament chiar daca va fi numita si in functia de Ministru al Justitiei.