Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marti seara, la B1 TV, ca a aflat de la televizor de proiectul lui Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu de a depune in Parlament un proiect de lege pentru transpunerea in Romania a Directivei europene privind respectarea drepturilor omului si a prezumtiei de nevinovatie.

"Am aflat de la tv. Nu am fost consultat si nici onorat cu participarea ina cest proiect. Nu sunt copil insa si il vom sustine daca proiectul este bun fiindca util este in mod cert", a declarat Dragnea.

Seful PSD a trimis noi sageti catre ministrul Justitie pentru modificarea Codului penal si de procedura penala.

"Saptamana viitoare (...) vom depune in Parlament un proiect de lege care, practic, transpune in legislatia din Romania exact ce inseamna transpunere - Directiva europeana privind respectarea drepturilor omului si a prezumtiei de nevinovatie. Cea pe care tovarasa Pruna, de la securitate, a zis ca nu vrea sa o transpuna, pentru ca in Romania drepturile sunt un lux. (...) Nu mi s-a mai intamplat, eu am fost prim-ministru patru ani, el (Calin Popescu-Tariceanu, n.r) patru ani. E o directiva europeana care se refera la drepturile omului pe care doamna Pruna refuza sa o transpuna. Calin Popescu-Tariceanu, senator, si eu, deputat, o redepunem", declarase Victor Ponta pe 1 iunie.