O motiune de cenzura "implica sigur alegeri anticipate", iar social-democratii evalueaza acest lucru, a declarat duminica seara presedintele PSD, Liviu Dragnea, intr-o emisiune la Romania Tv, potrivit Agerpres: "O motiune de cenzura implica sigur alegeri anticipate si noi acum evaluam sa vedem daca ajungerea sau declansarea alegerilor anticipate, care se poate intampla probabil in octombrie, ne mai poate ajuta cu ceva. Adica sa scurtezi mandatul guvenului cu o luna, avand un guvern cu puteri limitate, nu stiu daca este foarte bine. Discutam realist."

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

"Avem noi siguranta ca daca ii dam jos pe tehnocratii astia nu vine o varianta mai rea? Pentru ca nu desemnam noi prim-ministrul si nu avem in spate niste alegeri, ca sa poti spune la Cotroceni - asta e majoritatea, asta e omul pe care il propunem noi si il sustinem", a afirmat liderul PSD.

Dragnea a adaugat ca nu are niciun fel de garantie ca, daca PSD va da guvernul jos, presedintele Klaus Iohannis pune prim-ministru pe cel propus de social-democrati, "ca sa-si asume un guvern politic cu responsabilitate si sa stopeze ce e rau si sa urneasca lucrurile".

"Singurul lucru pe care il putem face - si asta analizam zilele astea - sa declansam alegeri anticipate. Este singura varianta posibila tinand cont de conjunctura reala din tara. Deci, eu sunt sigur ca, daca dam guvernul jos si mergem cu o propunere la Cotroceni, vom ajunge la anticipate, pentru ca ne va face niste propuneri pe care le vom pica si vom ajunge la alegeri anticipate. Acum evaluam, in aceste zile, daca aceasta varianta risca sa destabilizeze Romania, pentru ca cel mai important pentru noi, cei care trebuie sa decidem lucrul acesta, este ca Romania sa nu intre in instabilitate. Din momentul acela, avem de pierdut toti si atunci n-o sa mai vina nimeni la televizor si o sa-mi spuna ca am facut bine, toata lumea o sa ne ia cu pietre. Dar nu asta e important, ci sa nu aruncam tara intr-o aventura. Asta facem, dar nici nu mai pot in fiecare zi sa spun de ce ne gandim la asta - si chiar ne gandim cu seriozitate. Si mie mi-ar fi usor sa spun, ca si altii, 'vrem motiune de cenzura', dar, in momentul in care ai rostit-o, trebuie sa se intample. Din acel moment intram intr-o aventura pe care nu o mai controlam noi, efectiv. Ceea ce va propune presedintele Iohannis nu va fi acceptat de noi pentru ca, daca intram pe drumul asta, inseamna ca noi invalidam ceea ce a propus. Daca va veni iar cu Dacian Ciolos, ceea ce e foarte posibil, daca va veni cu un alt tehnocrat celebru, extraordinar, de nu stiu unde, noi sa respingem", a incheiat presedintele PSD.