Copresedintele liberalilor Alina Gorghiu afirma ca presedintele Klaus Iohannis nu a impus nicio decizie in PNL, punctand ca s-a schimbat modelul de sef de stat, potrivit Agerpres.

"Cred ca este foarte greu pentru toata lumea sa accepte ca s-a schimbat modelul de presedinte. Nu am sa comentez declaratiile unui coleg sau alte declaratii. Eu o sa va spun care este realitatea, relatia cu presedintele Iohannis este una perfect institutionala, nimic mai mult. Nu a impus nicio decizie in PNL, nu a criticat nicio decizie in PNL, dimpotriva, singurul lucru pe care l-a laudat public a fost faptul ca s-a facut reforma in PNL si ca s-au facut acesti pasi in limitele constitutionale, pentru ca noi toti am inteles ca de noi este vorba dat fiind vorba ca noi nu am avut candidati cu dosare penale, dar mai mult de atat nu exista niciun fel de impunere", a spus Gorghiu, luni seara, la Antena 3.

Ea a sustinut ca fostul presedinte Traian Basescu controla un partid politic prin declaratiile sale.

"Pe mine ma surprinde sa vad ca se dezvolta niste mituri pe care este foarte greu sa le demontezi dat fiind faptul ca la un moment dat Traian Basescu controla un partid politic din Romania si le impunea de dimineata, la pranz si seara chiar prin declaratii publice tot felul de teme. Ar fi pacat sa mutam umbra si necazul in carca PNL", a adaugat Gorghiu. Liderul PNL a mai afirmat ca PNL nu a mimat integritatea, insa intr-un an de zile acest lucru este greu de realizat.