O eventuala suspendare a presedintelui Klaus Iohannis e o decizie foarte dificila, pentru ca trebuie evaluate costurile pe plan intern si international, declara la RFI eurodeputatul PSD Catalin Ivan. El sustine ca seful statului se afla "in imposibilitatea de a reprezenta corect Romania in plan extern".

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat daca ar trebui declansata procedura de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, europarlamentarul Catalin Ivan a raspuns:

"Avem un presedinte de stat cu mari probleme in justitie, condamnat, gasit vinovat, cu acte false, a beneficiat de o casa care nu era a lui si a castigat sume fabuloase de bani. Astea sunt probleme grave in justitie. Acest presedinte ne reprezinta la nivel international. Cu ce credibilitate, puteti evalua si dvs.. Daca e momentul sa demitem presedintele acum, e o decizie foarte dificila, pentru ca trebuie sa evaluezi cu ce costuri faci acest lucru si pe plan international si in plan intern. Avem un presedinte aflat in imposibilitatea de a reprezenta corect Romania in plan extern si cred ca si in plan intern credibilitatea sa a scazut foarte mult".

Continuarea pe www.rfi.ro.