Ladislau Boloni are si experienta si varsta potrivite pentru a prelua echipa nationala, spune, la RFI, fostul selectioner Emerich Ienei. El comenteaza declaratiile facute luni de presedintele FRF, Razvan Burleanu, care preciza ca viitorul antrenor al tricolorilor trebuie sa aiba cel putin zece ani de experienta, sa fi castigat trofee si sa aiba atitudine.

In opinia lui Emerich Ienei, criteriul experientei de zece ani nu este atat de important: "Eu nu stiu de ce se leaga asa de mult de aceasta experienta de zece ani, pentru ca sunt antrenori care se duc la echipa nationala aproape cand s-au lasat de fotbal, jucatori de valoare, bineinteles".

Fostul selectioner declara ca "un antrenor trebuie sa aiba niste calitati, in primul rand morale, in al doilea rand, sigur ca trebuie sa fie un tehnician care a trecut prin mai multe tactici si are o viziune a lui, ceea ce sigur ca trebuie sa fie predat echipei pe care o preia, dar trebuie sa se gandeasca din timp, aceasta tactica oare corespunde jucatorilor mei, pe care ii preiau? Pentru ca, va spun sincer, cea mai mare greseala este atunci cand un antrenor preia si nu se gandeste pe cine preia si nu se gandeste nici la relatiile de joc dintre jucatori. Este foarte important ca jucatorii sa aiba in primul rand relatii umane foarte bune si relatii de joc si bineinteles valoare".

Continuarea pe www.rfi.ro.