Ministrul Economiei se plange de subalterni: O treime ar vrea sa faca lucruri, o treime sunt neutri, nu-i intereseaza deloc, si mai sunt aia care pun talpi. Ascund hartii
"Regulamentele sunt foarte clare, eu nu pot sa demit pe nimeni din minister. As putea la finele anului, e in ianuarie, si va fi alt ministru, sa il evaluez si sa-i spun ca nu e bun. As zice asa: o treime ar vrea sa faca lucruri, o treime sunt neutri, nu-i intereseaza deloc, si aia care pun talpi. Ascund hartii. Lucram la un program de hotarare de guvern si se pierde intr-un departament. Multi sunt adusi politic in ministere, trecuti prin concursuri, de care nu te poti atinge - o saptamana la un curs, 3 saptamani in vacanta. Stiti cand face Agentia Nationala a Functionarilor Publici cursuri? In iulie si august. Unde? La mare, ati ghicit", a declarat vicepremierul Costin Borc.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Ceri de la oameni implicare, le explici ce vrei de la ei. Dar asta numai o zi sau doua. Apoi ei trebuie stimulati. Il iei pe un Vasilica oarecare. Nu-l omori, nu-l agresezi, nu-i faci rau. Il dai afara, ca sa aperi colectivul de indolenta, de mafie si mai ales sa aperi tara, pentru ca lucrezi in minister. In ziua aia, cand l-ai dat pe Vasilica afara, ia sa vezi cum iti aduce secretara cafeaua, cu cat respect si cata amabilitate afisata. A doua zi, o dai afara pe secretara daca nu se misca natural, sau pe Ion, sau pe Vasile, sau pe Maria, nu conteaza. Si tot asa. Ii dresezi imediat, instantaneu, pe toti.
Iar daca simti ca ministru, ceea ce este perfect posibil, ca intreg colectivul este mafiot, foarte bine. Pastrezi unul sau doi, sau niciunul, si-i dai afara pe toti ceilalti. Multumim frumos pentru munca dumneavoastra! Mars! Angajezi oameni noi si chiar daca ministerul va trebui sa le plateasca lefegiilor nu stiu ce ompensatii, e foarte bine. Pierderile vor fi mult mai mici decat daca lasai mafia sa lucreze in continuare la minister.
a) mafia e prea mare, si aceste (nenumarate) lipitori au sprijin politic. In acest meci, cred ca ministrul zboara primul !
b) nu poate face acest lucru in mod legal - lipitorile sunt blindate cu legi si norme adunate de-a lungul timpului prin mici santajuri repetate.
c) daca intra astia in greva, tot publicul sufera, nu sufera numai cei vinovati (daca exista). De exemplu daca cei de la RATB fac greva, cine sufera ? Nu conducerea, nu ministrul, ci populatia, deci tot cei nevinovati.
Daca se pun lipitorile din minister sa faca greva (care poate fi chiar si "draguta", de exces de zel. de exemplu de aplicare la litera legii a fiecarei decizii etc) se blocheaza absolut totul. Ia inchipuiti-va daca fiecare act trebuie verificat de jdemii de ochi, sub toate unghiurile.... ar trebui sa pierzi jumatate din viata in lupta cu birocratia !
Apreciez sincer acest ministru. Din pacate, insa, sunt pesimist - in lupta cu mafia birocratica, nu stiu cine poate avea succes (poate numai un guvern décis, unit, si cu darul comunicatiei - deci care sa pregateasca societatea pentru ce sacrificii urmeaza).
A se vedea ce se intampla de luni de zile in Franta !
Nu e vorba de compensatii.
E ilegal, adica abuz in serviciu, si se lasa cu puscarie pentru ministru daca ar face asa ceva.
Hai sa va povestesc ziua de munca standard a unei prietene dintr-o astfel de agentie de stat:
Sosire la "munca" pe la 8:15
Cafea, sueta, pina la 9
Facebook, Messenger cu prietenii, mailuri, privit poze, pina pe la 11.
Cafea
Shopping on-line pina pe la 12.
Masa de pranz. Asta dureaza pana pe la 1:30.. Uneori, insa, dureaza numai pana pe la 1, ca de la 1 pana pe la 2 e shopping in magazine (agentia cu pricina este in centru, pe langa Calea Victoriei).
Pe la 2:30, inca o tura de internet (ziare, stiri, cautat vila pe booking.com pentru vacanta,, etc)
Maxim 3 - plecarea acasa.
Nu mint, nu exagerez catusi de putin. Stiu bine ca asta e adevarul 100% - o cunosc bine, suntem prieteni vechi de tot.
PS. Ea imi spunea ca atunci cand are treaba la minister, indiferent de ora la care se duce acolo, dintr-un birou de 10 persoane gaseste acolo maxim 3. Restul sunt "pe teren". Adica acasa, sau prin oras, la plimbare.
Sper sa se schimbe ceva in statul asta.
http://www.monitoruljuridic.ro/act/codul-muncii-din-23-noiembrie-1972-cu-modificari-pana-in-august-2001-emitent-parlamentul-31995.html
CODUL MUNCII din 23 noiembrie 1972
ART. 100
(1) Încãlcarea cu vinovãţie de cãtre cel încadrat în munca - indiferent de funcţia sau postul pe care îl ocupa - a obligaţiilor sale, inclusiv a normelor de comportare, constituie abatere disciplinarã, care se sancţioneazã, dupã caz, potrivit legii, cu:
a) mustrare;
b) avertisment;
(...)
f) desfacerea disciplinarã a contractului de munca.
(2) În cazul încãlcãrii normelor privind ordinea şi disciplina la locul de munca, colectivul compartimentului din care face parte persoana vinovata poate sa ia în dezbatere abaterea sãvîrşitã şi sa ceara conducerii unitãţii aplicarea de sancţiuni disciplinare, inclusiv desfacerea contractului de munca.
ART. 130
(1) Contractul de munca poate fi desfãcut, din initiativa unitãţii, în cazul cînd:
(...)
i) persoana incadrata în munca sãvîrşeşte o abatere grava sau incalca în mod repetat obligaţiile sale de munca, inclusiv normele de comportare în unitate;
ART. 134
(1) Desfacerea contractului de munca, în toate situaţiile, se stabileşte prin dispoziţia scrisã a conducerii unitãţii, cu arãtarea motivelor, a prevederilor legale pe care se întemeiazã, a termenelor, precum şi a organelor la care mãsura luatã se poate ataca.
(2) Dispoziţia de desfacere a contractului de munca se comunica în scris în termen de 5 zile de cãtre unitate. Ea îşi produce efectele de la data comunicãrii.
Ce ar putea sa faca, maximum, ar fi sa il SCHIMBE - desi cred ca nu l-ar lasa "sindicatili" >:)
De ce faci anual evaluarea? Il platesti anual?
Nu
Il platesti lunar, pe respectivul functionar.
Inainte de plata salariului , faceti evaluari si daca in luna respectiva n-a miscat un ac sau ascunde documente, dati-l afara.Punct.
Ce contradictie poate fi daca faceti evaluari inaintea fiecarei remuneratii salariale?Beneficiaza de drepturi dar nu au obligatii?
Incalcati vreo hartie cu sindicatele sau codul muncii?
Daca da, sa vina sindicatul sa lucreze in locul aluia , frate, sau schimbati acordul cu sindicatul.
Si schimbati codul muncii.
De ce sa astepti 1 an sa schimbi un trantor sau mai rau un meltean care cu rea credinta e platit din banii contribuabililor?
Faceti ceva, nu stati frate, ca in fiecare zi aia sunt platiti DEGEABA.
Daca e asa in toata administratia de stat, atunci ne meritam soarta cu varf si indesat.
Kafka ar ramine perplex.
Daca faci prea usoara concedierea, o sa vina ceilalti si o sa isi puna oamenii foarte usor.
E nevoie de o anumita stabilitate dar angajatii ineficienti ar trebui dati afara.
IA sa ii "capaciteze" pe acestia, sa incerce sa-i atraga cumva - sa VEZI cum se "decanteaza" personalu' si cum ies in evidenta mai bine aceia care chiar POT fi dati afara! ;)
In afara de asta, CE il impiedica pe dom' ministru sa faca un ROF si un ROI BUN si niste fishe ale posturilor BETON? ca doar la ASTA te-ai astepta de la un "tehnocrat" >: