Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi ca nu s-a mai intamplat vreodata in Romania ca ministrul Educatiei sa fie schimbat exact in perioada examenului de Bacalaureat. "N-am inteles foarte bine de ce a fost schimbat ministrul Curaj. Chiar n-am inteles. Deci a intarziat pe campul pe lupta impotriva plagiatului si schimbi ministrul Educatiei in perioada Bac-ului. Nu s-a mai intamplat vreodata in Romania ca ministrul Educatiei sa fie schimbat exact in perioada Bac-ului", a declarat Dragnea la Antena 3, potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Intrebat daca i-a spus asta premierului Dacian Ciolos atunci cand l-a sunat sa-i comunice despre remaniere, Dragnea a raspuns afirmativ si a adaugat ca discutia nu a fost una lunga: "Pur si simplu am inteles, am luat act, sunt destul de dezamagit ca cei doi - trei de care am tot vorbit public, in frunte cu ministrul Agriculturii, raman in continuare. Eu cred ca lupta impotriva neperformantei in agricultura este mult mai importanta decat intarzierea in lupta impotriva plagiatului. Eu cred ca ministrul Educatiei trebuie pastrat macar acum, in perioada asta. (...) In afara de declaratii, nu prea s-a livrat ceva de la acest guvern."

Despre noii ministri, presedintele PSD a spus ca nu-i cunoaste decat din vedere si a sustinut ca premierul a procedat la remaniere "din suparari personale": "Eu cred ca (premierul a facut aceste schimbari - n.red.) pentru chestiuni minore, pentru suparari personale. Alta explicatie nu am. Adica, daca asta al Transporturilor era rau - oricum nu stiu ce mari lucruri a facut - dar de ce ti-a luat atat de mult timp sa ajungi sa constati dupa 8-9 luni de zile ca acolo nu se intampla nimic, in conditiile in care in agricultura este jale? Cel de la Educatie, care este motivul? Cum a cuantificat el intarzierea asta, cand trebuia sa fie lupta impotriva plagiatului, in timpul Bac-ului? Domnul Ciolos chiar este un om de buna credinta, un om decent, dar noi discutam aici de o guvernare foarte proasta. Or, daca o guvernare este foarte proasta, inseamna ca guvernul nu este condus bine. Asta inseamna ca domnul Ciolos nu poate sa conduca un guvern bine, a fost un bun comisar european, dar se pare ca postul de prim-ministru e prea mult."