Mii de posturi din sistemul medical sunt vacante in Bucuresti, iar in judetele Ialomita, Calarasi si Tulcea, aproape jumatate din posturi sunt vacante, a declarat joi la Digi24 ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

"In Bucuresti sunt 6.700 de posturi care sunt vacante in momentul acesta, in Ialomita, 44% din posturile din sistemul de Sanatate sunt vacante, in Calarasi - 42%, in Tulcea - 40%. De asemenea, in Tulcea nu exista pediatrie. Sunt probleme majore cu cateva specialitati medicale: pediatria, medicina de urgenta, terapia intensiva, epidemiologie. Statul nu a avut o strategie pentru resursa umana in Sanatate", a declarat Vlad Voiculescu la Digi24.

Ministrul a precizat ca sistemul medical trebuie sa puna la punct strategoa de prevenire a exodului medicilor.

"Am construit extrem de putine spitale, nu am investit in resursa umana, ii pierdem, este o hemoragie de medici, dincolo de orice altceva, vom avea o problema masiva cu exodul medicilor. In niciun sector omul nu este la fel de important precum este in Medicina. Sunt orase in care specialitati intregi nu sunt reprezentate, pur si simplu nu au medici", a mai precizat Voiculescu.