Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca are convingerea ca pana la alegerile parlamentare va fi "viu si liber", lucru valabil si pentru copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu. Dragnea afirma si ca ''binomul Kovesi - Coldea nu mai e'', relateaza Mediafax.

Livu DragneaFoto: Agerpres

''Mi-a disparut demult ideea de teama. In mod realist vorbind am convingerea ca pana la alegeri o sa fiu si viu si liber si eu si domnul Tariceanu. Procedural nu se poate face altceva, deci nu am de ce sa ma tem aici'', a afirmat presedintele PSD la Antena 3, intrebat daca se teme ca nu il vor prinde alegerile parlamentare nici pe el si nici pe Tariceanu la conducerea partidelor din cauza problemelor pe care le au in justitie.

Intrebat ce determina aceasta convingere, el a spus ca ''procedurile'' il fac sa sustina ca pana la alegeri va fi ''viu si liber''.

Liviu Dragnea a afirmat ca este mahnit ca fosta sa sotie a fost ''tarata in preudo-dosarul'' de abuz in serviciu. El a subliniat ca fosta sa sotie nu a condus Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman Teleorman.

''Era o institutie condusa de o doamna care a fost condamnata pentru mita acum cativa ani, care acum are din nou un dosar pentru luare de mita si careia i s-a propus sa faca un deal (o intelegere-n.r.) cu procurorii, sa-l dea pe Dragnea. Este foarte simplu'', a conchis Liviu Dragnea.

Intrebat despre ''binomul'' Kovesi-Coldea la care fac referire foarte des Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu, presedintele a raspuns: ''Asa se vede de la noi din curte de la PSD, binomul nu mai e''.

Liviu Dragnea, presedintele Partidului Social Democrat, a fost trimis in iulie in judecata de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual, cauza in care este cercetat alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana.

Potrivit procurorilor, "in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma".