Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a declarat duminica seara, la B1 Tv. ca formatiunea politica pe care o conduce nu va face aliante pre sau postelectorale cu alte partide si isi doreste sa aiba o relatie exclusiva cu viitorul premier: "Ce vrem noi sa facem este ca, daca va fi situatia fericita in care numirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament, sa avem o relatie exclusiva cu prim-ministrul si cu guvernul care depinde de voturile noastre, nu si lateral cu celelalte partide".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Alianta nu vom face, nici preelectoral, nici postelectoral. Functii publice nu ne intereseaza. Daca cea mai buna persoana pe Agricultura se va intampla sa fie de la noi, asta nu inseamna ca acea persoana nu va fi in Guvern, dar nu ne intereseaza sa impartim prefectii. Ce vrem noi sa facem este ca, daca va fi situatia fericita in care numirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament, sa avem o relatie exclusiva cu prim-ministrul si cu guvernul care depinde de voturile noastre, nu si lateral cu celelalte partide care sprijina acelasi Guvern pentru ca nu vrem sa garantam ceea ce voteaza ei", a explicat Nicusor Dan.

"Vrem sa avem in programul de guvernare lucrurile din programul nostru pentru care ne batem, vrem sa avem presiune pe Guvern astfel incat daca ei nu se tin de cuvant si nu realizeaza in termenele la care s-au angajat chestiunile pe care ei singuri le-au inclus in programul de guvernare, sa le retragem sprijinul. Vrem sa ne realizam programul prin intermediul Guvernului care depinde de mandatele noastre", a adugat liderul USR.

"In momentul asta, un premier tehncrat este o solutie pentru Romania, tocmai pentru ca a existat pentru mult timp o ruptura intre clasa politica si societate. Un premier tehnocrat poate sa deschide acest dialog intre partile implicate. Si, da, Dacian Ciolos este una dintre posibilitati", a incheiat Nicusor Dan.