Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca a avut, in urma cu zece zile, o intalnire cu fostul sef al SRI George Maior, in prezent ambasadorul Romaniei in Statele Unite, iar acesta i-a spus ca nu este interesat de functia de premier, potrivit Mediafax.

Liviu DragneaFoto: captura Antena 3

"M-am intalnit cu George Maior cam acum zece zile, miercuri seara. A venit la mine, a vrut sa ne vedem, pentru ca nu ne-am vazut de mult. Printre altele, a tinut sa imi spuna, pentru ca s-au vehiculat toate aceste zvonuri, sa imi spuna ca nu este interesat de asa ceva si ca eu am toata sustinerea sa, ca presedinte al partidului, si ma va sustine, sigur, moral, ca nu poate sa faca altceva", a raspuns Liviu Dragnea, intrebat daca Maior ar putea fi o eventuala propunere de prim-ministru din partea PSD dupa alegerile din aceasta toamna.

Dragnea a mai spus ca, in cazul in care PSD si ALDE vor forma majoritatea parlamentara in urma alegerilor, premierul va fi unul social-democrat, potrivit Agerpres: "Eu accept riscuri, nu ma dau inapoi, dar nu voi accepta executii. (...) In momentul in care vom avea rezultatul alegerilor, daca noi si ALDE vom putea constitui majoritatea, vom merge impreuna la Cotroceni si vom prezenta intr-un mod constitutional, presedintelui Romaniei, o varianta de prim-ministru. Este foarte greu sa cred ca presedintele Romaniei nu va respecta Constitutia. Dar am tot auzit: "si dar daca...". Noi tot nu cedam. Adica majoritatea va ramane aceeasi. Si eu cred ca presedintele Romaniei nu ar dori sa arunce tara, in plina iarna, intr-o criza politica fara temei. Repet: vorbim de un premier de la PSD. Nu spun ca voi fi eu sau ca va fi Ponta sau ca va fi alt nume."