Vicepremierul Vasile Dincu a declarat, duminica seara, la B1 TV, ca premierul Dacian Ciolos le-a transmis, recent, ministrilor din Executiv, ca el, personal, nu va merge la niciun partid si nu va da semnal pentru nimeni, iar acei ministri care se vor inscrie, la un moment dat, intr-un partid politic, pe o lista, trebuie sa plece din Guvern, potrivit News.ro.

Vasile DincuFoto: Facebook - Vasile Dancu

Vasile Dincu a precizat ca, la inceputul mandatului, Cabinetul de ministri a avut o discutie cu premierul Dacian Ciolos si au stabilit impreuna ca nu vor intra in politica.

Intrebat daca garanteaza ca Dacian Ciolos nu va intra in politica, vicepremierul a raspuns: "Nu cred ca va intra in politica. Ne-a spus si grupului de ministri, pentru ca s-a pus problema, unul dintre ministri a spus la un moment dat ca asteapta semnalul de la premier. Premierul ne-a spus ca a face politica este o chestiune care tine de propria constiinta si ca el nu va da niciodata vreun semnal, el nu va pleca la niciun partid si nu va da semnal nimanui."

"Evident, cel care se va inscrie la un moment dat, din Guvern, intr-un partid politic, pe o lista, trebuie sa plece din Guvern", a adaugat Vasile Dincu.

El a precizat ca aceasta este regula, pentru ca actualul Guvern este unul independent, astfel ca cel care se inscrie intr-un partid, pleaca de buna voie, nu il da nimeni afara din Guvern, pentru ca aceasta este regula stabilita inca de la inceput.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, in urma cu o saptamana, la Digi24, ca isi doreste sa existe o formula prin care sa continue proiectele si dupa alegerile parlamentare, precizand ca daca va candida sau nu la alegerile din iarna va fi decizia premierului Dacian Ciolos.

"Cred ca si eu si alti colegi de-ai mei si domnul Ciolos traim intre doua stari contrare si o extrema. Prima este de epuizare. E foarte greu sa faci chestia asta, mai ales la presiunea timpului si presiunea publica care exista. Eu sunt un om foarte obosit in momentul asta. Pe de alta parte, fiind in aceste pozitii simti ca poti sa faci ceva bine. (...) Atunci nu pot sa neg ca as dori sa existe o formula de a continua. Pe de alta parte sunt foarte linistit ca am si eu timp sa mai citesc o carte. Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Ciolos. Suntem o echipa si nu o sa fac un pas de capul meu singur", a spus Ghinea, intrebat daca va candida la alegerile parlamentare, in contextul in care liderii liberali i-au facut o oferta de a se regasi pe listele PNL.

Intrebat daca, in cazul in care va candida, o va face cu echipa de la Palatul Victoria, Ghinea a spus: "Voi candida intr-o formula pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Ciolos".

Intrebat daca a discutat despre acest subiect cu premierul Dacian Ciolos, ministrul Fondurilor Europene a raspuns afirmativ: "Am discutat. Nu pot sa va spun. O sa aflati la momentul respectiv. Tot decizia lui Dacian Ciolos este."