Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri, la B1 Tv, intrebat daca va trece la Partidul Romania Unita (PRU) ca si-ar dori sa ramana la PSD, insa "Nu depinde doar de mine chestia asta". Ponta a mai povestit ca a contribuit la notorietatea partidului condus de Bogdan Diaconu: "Am contribuit la cresterea de notorietate a PRU, exact cum am facut in ceea ce priveste ALDE. (...) ¬Il cunosc pe Bogdan Diaconu, eu l-am pus pe liste in 2012, eu l-am rugat sa plece din PSD cand o luase pre tare cu chestia cu ungurii." Intrebat daca PRU reprezinta concurenta pentru PSD si daca i-ar putea lua o parte din electorat, Victor Ponta a raspuns "Nu cred. Eu cred ca este un electorat al unor oameni care sunt dezamagiti de PSD, ca sunt si astfel de oameni."

Victor PontaFoto: Hotnews

Victor Ponta a declarat ca "Am contribuit la cresterea de notorietate a PRU, exact cum am facut in ceea ce priveste ALDE. Domnul Tariceanu era un singur om. Si i-am spus ca eu cred ca PNL nu va mai fi un partid liberal si uite ca am avut dreptate. L-am numit presedintele Senatului si m-am certat cu PSD-istii si le-am spus sa gandeasca pe termen lung. Si uite ca a fost un proiect de succes. Inchipuiti-va acum PSD fara ALDE, ce faceam in alegerile locale? La fel am ajutat UNPR-ul dupa 2012."

"Il cunosc pe Bogdan Diaconu, eu l-am pus pe liste in 2012, eu l-am rugat sa plece din PSD cand o luase pre tare cu chestia cu ungurii. Cred ca Bogdan a invatat mult. Cred in faptul ca exista un electorat si o nevoie in Romania de un partid si de o miscare politica autentica, nu creata prin laboratoare si am zis: da, te ajut, iti dau idei. Eu cred ca pentru PSD si pentru Romania ar fi bine sa avem un partid national sau nationalist, dar in sens modern, nu in sensul exceselor. Noi nu semanam cu Le Pen ca nu avem problema cu migrantii. Mai mult decat mine, stiti cine i-a ajutat pe cei de la PRU? Bataia asta (mediatica - n.red.). Important este ca le-a crescut notorietatea, important este ca au atras atentia", a adaugat fostul premier.

Intrebat daca PRU nu ar putea lua din electoratul PSD, Victor Ponta a raspuns negativ: "Nu cred. Eu cred ca este un electorat al unor oameni care sunt dezamagiti de PSD, ca sunt si astfel de oameni. In al doilea rand, este un electorat care asteapta un mesaj mai putin conventional."

"Eu as vrea sa raman la PSD, ca eu nu am fost in niciun alt partid. Nu depinde doar de mine chestia asta. Banuiesc ca sunt oameni care nu ar vrea (sa ramana in PSD - n.red.). Eu nu am absolut nicio nemultumire si nu am nimic de reprosat catre 99% din membrii PSD. (...) Eu nu vad PRU, daca va intra in Parlament, ca se va alia cu PNL-ul sa faca guvern de tehnocrati. Si atunci cu cine se poate alia? De asta am sustinut mereu ALDE pentru ca am fost convins ca nu ii voi vedea niciodata pe Daniel Constantin si pe Tariceanu batand palma cu PNL", a mai spus Victor Ponta.