Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat in emisiunea "In fata ta", difuzata duminica de Digi24, ca atacurile presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, la adresa noului ministru al Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, sunt "absolut josnice" , aratand "respectul unui om politic - care cred ca e in politica din 1990 - fata de un cetatean roman".

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Faptul de a fi fost facut 'un nimeni' de catre cineva care a avut inalte functii in statul roman, cred ca este absolut josnic. Dincolo de cariera pe care Dragos Tudorache o are - si Dragos Tudorache nu are nevoie de apararile mele -, cred ca este o replica josnica. Si cred ca este o replica care arata respectul unui om politic - care cred ca e in politica din 1990 - fata de un cetatean roman. Daca Dragos Tudorache e tratat asa - cand Dragos Tudorache are un nume -, deci ca persoana e tratat asa, eu indraznesc sa cred ca orice roman care are un nume si care n-a facut o cariera politica si nu s-a invartit in cercurile aerate ale politicii romanesti este pentru domnul Tariceanu un nimeni. Ceea ce e grav", a declarat Raluca Pruna.

Amintim ca presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu a spus despre noul ministru de Interne, Dragos Tudorache, ca este un nimeni, de care nu a auzit, comentand de asemenea ca guvernul "devinde tot mai putin tehnocrat si tot mai mult politic".

"Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni, nu comentez nimic. Nu am auzit de el, nu stiu de unde este, de unde vine. Am auzit ca a lucrat pe la Bruxelles, nu este o persoana cunoscuta. Nu ma surprinde numirea pentru ca, din ce am citit prin presa, am inteles ca face parte din categoria talibanilor din Guvernul condus de domnul Ciolos. Avand in vedere si optiunile politicile ale unora din membrii Cabinetului - am inteles ca Paslaru si am inteles ca mai este inca unul care au deja optiuni politice - numirea de la Ministerul de Interne se inscrie in aceeasi linie si Guvernul asa zis tehnocrat devine pe zi ce trece tot mai putin tehnocrat si tot mai mult politic" a declarat Tariceanu.