Ministrul Educatiei: Temele ar trebui facute la scoala
"Stau mult ca sa-si pregateasca orele, da, foarte mult, nepermis de mult. Dupa ce termina programul la scoala, tot cu scoala se ocupa, pentru ca trebuie sa faca aceste teme care li se dau la scoala si care, in mod normal, ar trebui rezolvate in timpul in care sunt in scoala, nu ar trebui supraincarcati si acasa. Ideea aceasta ca intr-un fel sau altul pe parcursul intregii zilei te ocupi numai de rezolvarea unor teme scolare nu e normala pentru educatia actuala si impune asupra copilului un ritm de lucru si o cantitate de munca care sunt nerezonabile", a declarat ministrul Educatiei, potrivit digi24.ro.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Unde anume "sa se faca temele in scoala"? In scolile romanesti organizate pe doua sau trei schimburi?
A gasit si taietorul asta de frunza la caini o smecherie (buna, dar cu amendamente; aplicabila NUMAI acolo unde ai infrastructura necesara) ... si s-a trezit vorbind pe la TV, sa vada lumea "ca ministrul gandeste" !
Un amarat cu pretentii !
Ce-i "comunistoid" in a observa in jurul tau ? Realitatea e "comunistoida"? Nasol, mai pokemoane, nasol.
Și, da! Un profesor competent și talentat ar putea să-i determine pe elevi să-și facă temele la școală. Sigur, depinde de specialitatea predată, dar după părerea mea, nu există lecție reușită dacă explicația nu e urmată de... aplicație. Acolo, pe loc, în timpul orei, spre la sfârșitul ei. Tema trebuie măcar începută în clasă împreună cu profesorul, sub îndrumarea lui. A nu se înțelege că mă refer la „un car” de teme. Iar la disciplinele mai dificile, se pot organiza consultații cu elevii, în zilele mai puțin încărcate. „A putea” înseamnă „a vrea”, zice un proverb...
Super!
Ati dovedit ca nu sunteti in stare decat sa duceti tara asta de rapa, ceea ce faceti cu brio de 25 de ani de la Revolutie, dar totusi nu incetati sa dati sfaturi generatiilor tinere ce ar trebui sa faca ca sa fie bine.
Ati esuat lamentabil, suntem la coada Europei dar tot iesiti in fata, voi adeptii lui Iliescu si ai "democratiei originale" si incercati sa ne convingeti sa v-o luam pe urme. Penibil!
Altfel, e vorba de talentul nativ, asupra caruia nici scoala, nici nimeni nu au vreo influenta. Ma gandesc la chestia asta cu clase bune si scoli bune. Ele sunt bune pentru cei dotati nativ. Unii se duc la scolile astea pentru networking. Dar degeaba, daca nu ai sangele albastru necesar, vei fi frustrat, indiferent pentru ce te duci.
In alta ordine de idei, scoala si facultatea ar trebui terminat la maximum 20 de ani (fara master si doctorat).
si ca orele sa se faca cum trebuie mai aerisiti din programa aia, mai debarasati din hartogaraia impusa profesorilor, micsorati numarul elevilor la clasa sau puneti ajutoare de profesori la clasele cu elevii cu nevoi educationale la clasa.( In tarile din nord avem un educator la 6-7-8 elevi, noi avem unul la 25-30)
Daca e prea greu sa se aeriseasca programele alea ca se chinue de 25 de ani sa o faca si nu reusesc,mai degraba strica, copiati-le naibii pe cele din Finlanda ca tot sunt ei model de sistem de invatamant.
In sfarsit cineva care stie ce spune.
De zeci de ani se stie asta, ca nu e nici o legatura intre teme si invatat si ca ar trebui limitate foarte tare - eventual la un maxim de 30 min pe zi (poate chiar 15 minute).
Trebuie lasat mult mai mult timp pentru joaca, pentru activitati libere, activitati extracurriculare samd.
Toti cei care se pricep la pedagogie si sisteme de invatamant stiu lucrurile astea, dar pana acum tot felul de imbecili au ocupat posturi de conducere si au lasat aceasta tampenie sa se perpetueze (ca si altele, de altfel)
Pana acum vocea "profesorilor" stalinisti si a parintilor care stiau pedagogie fara sa citeasca nimic, luminati de Sfantul Duh (in somn) a fost mai puternica.
Sper ca ministrul sa continue aceasta atitudine fundamentata pe pedagogie si cunoastere a realitatii.
Si sa nu se descurajeze in urma atacurilor semidoctilor si analfabetilor.
Un om care are stiinta de partea lui formeaza o majoritate.
2. Lectiile sunt sarite de profesori. Nimeni si nimic nu-i verifica.
3. Wc-urile din scoli sunt adevarate bombe. Femeile de serviciu fura tot. De la hartie igienica la produse de igienizare. Directorii prin cancelarie privesc pe televizoare moderne noutatile legate de cresterea salariilor.
Cam asta e prin scoli. Iar daca vedem si copii buni sa stiti ca asta nu se datoreaza scolii ci profesorului de la meditatie.
In plus, daca nu sunt bani sa se plateasca profesorii pentru a face orele suplimentare, de ce nu se iau elevi de la facultatiile de matematica/fizica (de la specializare/masterat), se da un anumit numar de ECTS pentru tot ore, pentru a face un fel de tutorat?
P.S. Am vorbit doar despre mate-fizica pentru ca este ceea ce studiez.
Sunteti in pozitia de a face ceva, acum ca ministru. Va rugam sa nu va opriti la declaratiile din presa.
Si ala al culturii. Si inca vreo 7-8 ministere.
Elevii romani isi ocupa timpul liber cu meditatii si teme pentru ca sa suplineasca ce nu se face la scoala si Doamne fereste sa aiba copilul vreun hobby sau sa practice vreun sport ca atunci chiar nu mai are timp de nimic.
Ar fi multe de discutat. poate ar trebui sa faceti si dvs. cate o "sedinta cu parintii" din cand in cand, asta ca sa invatati despre cum beneficiarii sistemului de invatamant vad plusurile si minusurile sistemului.
Va doresc succes cu concursul de numire a directorilor pe alte criterii decat cele politice. Sa incercati la fel si cu inspectorii.
Numai bine.
dar pe vremea mea (1963-1975, nu includ aici înv. sup.) era o desfăşurare standard a orelor de şcoală : prima parte a orei "ascultat" - timp în care, dacă nu eram chiar eu ascultat, îmi făceam intens temele date în orele precedente pt. zile urmatoare - iar a doua parte, predat, unde era opţional să fi atent căci era redundant cu manualul. Astfel, la terminarea cursurilor eram de obicei cu 90-100% din temele scrise rezolvate iar învăţatul (cel bazat pe memorare, nu pe logică) se petrecea în ultima oră înainte de culcare, seara, astfel încât aveam timp berechet pt. citit (literatură, nu manuale), plimbări şi muuuultă muzică rock la "Metronomul" regretatului Cornel Chiriac la Europa Liberă...
Ati pus punctul pe I.
Copii primesc teme pentru acasa si teme de vacanta cu duiumul si nu mai au timp pentru altceva. Nu se poate norma acest lucru?
Copilul are timp doar de scoala, masa, teme si imediat somnul de noapte
Dupa 6 ore pe zi la scoala mai studiaza 5 ore minim acasa , iar in weekend mai mult.
Ar fi necesar sa reglementeze cineva acesata poveste.
Dar dau teme la greu ca sa nu fie criticati de parinti.
Iar altii sunt pur si simplu incompetenti si se ascund dupa numarul mare de teme.
Chiar notiunea de teme e perimata. Se lucreaza cu alte concepte, nu e locul aici,
La ora 5 când plecau acasă aveau timp de joaca si nu cărau ghozdanele dupa ei. Cu un pic de efort se pot face multe pentri copii, doar să vrei si să ştii ce trebuie facut.
nu nene hai sa facem scoala cu ce ne intereseaza, si ne foloseste nu asa ca acum , pai folosim 10% din tot ce invatam in scoala restu sunt inutile sau doar asa de cultura generala...