Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca in scurt timp va renunta la imunitatea parlamentara, acest lucru urmand sa aiba loc pana la alegeri. Intrebat de ce nu a facut acest lucru inca de acum, Oprea a spus ca a "cedat in fata votului colegilor". Declaratiile fostului ministru sunt mai mult un exercitiu d eimagine in conditiile in care nu mai are decat doua luni din mandatul de senator. Dragnea a anuntat ca Oprea nu va candida pe listele PSD.

Intrebat daca va renunta la imunitate pentru a merge in fata judecatorului sa stabileasca daca este sau nu vinovat, Oprea a raspuns: "Ancheta s-a facut, este la DNA, sunt convins ca in scurt timp voi renunta la aceasta imunitate pana la alegeri", potrivit Agerpres.

El a precizat ca nu a cerut "sub nicio forma" motociclist pentru coloana oficiala pe acea vreme.

Intrebat daca a cerut in mod expres sa aiba motocicleta in conditiile in care era vreme rea, fostul vicepremier a raspuns: "Sub nicio forma, nu intra in atributiunile mele, intra in atributiile Politiei Rutiere".

De asemenea, Oprea a mai tinut sa precizeze ca niciodata nu a cerut Politiei Rutiere sa aiba insotitor de acest fel nici scris si nici verbal.