Alis Grasu, sefa serviciului de ambulanta, a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca Ioan Gyuri Pascu a refuzat internarea in acea seara, dar medicul a uitat sa consmeneze si in scris acest lucru, fapt pentru care va fi sanctionat. Mai mult, Grasu spune ca medicul nu a luat din salvare cu el in casa si aparatul de electrocardiografie, desi era obligat sa faca asta. Sefa ambulantei i-a raspuns lui Tolontan ca nu a transportat niciodata "milionari" cu ambulanta in strainatate contracost, spune ca nu poate dezvalui lista acestor transporturi deoarece sunt date medicale confidentiale, dar ca o va face publica daca ministerul Sanatatii ii va permite.

Alis GrasuFoto: Captura Realitatea TV

Catalin Tolontan: Nu inteleg de cetatenii trebuie sa plateasca pentru transportul in strainatate din moment c enoi platin deja prin asigurari acest serviciu?! Mi s-a raspuns ca daca nu s-ar percepe aceste cheltuieli, atunci toata lumea ar cere sa mearga cu ambulanta in strainatate.

Tolontan catre Alis Grasu: Va rog sa-mi aratati si mie legea care va permite sa faceti deosebire intre cetatenii care isi pot plati benzina si cei care nu

Alis Grasu: E vorba de legea 95. Noi nu avem bani pentru a face transport in strainatate si atunci percepem doar plata pentru benzina, hotel si diurna. Sa-mi aratati dumneavoastra in lege unde scrie ca pacientul nu poate fi transportat in exteriorul tarii si sa-si plateasca aceste cheltuieli? Tot ceea ce lege nu interzice este permis. Eu nu stau sa intreb pacientul de situatia lui financiara sau pozitiala sociala. Eu nu fac diferente.

Tolontan: Pe lista sunt niste milionari, un avocat cunoscut, un om de afaceri care au platit....

Grasu: Nu e adevarat. Sa-mi ziceti dumneavoastra cine sunt acesti milionari?

Tolontan: De ce nu publicati lista cu transporturile.

Grasu: Pentru ca nu am voie fiind confidentiala. Astept ca ministerul sanatatii sa-mi permita si o voi publica.

Grasu: Persoanele care s-au adresat direct Serviciului de Ambulanta Bucuresti au fost oameni sarmani sau fara mari posibilitati. Restul persoanelor transportate au venit prin solicitare directa de la ministerul Sanatatii. Daca ceva e in neregula cu aceste solicitari, atunci va rog sa va adresati ministerului.

  • emisiunea este in desfasurare

"Daca pacientul nu a relatat nimic despre antecedentele cardiace, nimic nu putea sa ii induca doctoritei gandul ca sunt probleme cardiace. Toate echipajele de urgenta fac aceste investigatii, printre care si electrocardiograma. Medicul de pe masina de consultatie face electrocardiograma cand sunt semne ale unei afectiuni cardiace. Eu iau de buna ceea ce scrie in declaratia doctoritei si in fisa de solicitare. A administrat o jumatate de fiola de diazepam pentru ca domnul Gyuri Pascu dorea sa doarma, nu dormise de mai bine de trei zile. Nu am nicio secunda intentia sa ii iau apararea medicului, am declansat ancheta interna la cateva ore dupa interventia medicului. S-a discutat la raportul de garda", a explicat Alis Grasu, miercuri seara la Antena 3.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a mai declarat ca artistul a refuzat sa mearga la spital, deoarece a facut foarte multe investigatii pe baza atacului de panica de care suferea si ca isi doreste "doar sa se odihneasca". Ioan Gyuri Pascu i-a mai spus medicului de pe ambulanta ca nu mai dormise de 3 nopti.