Ministrul de Externe, Lazar Comanescu, ia in calcul inlocuirea atasatilor economici din ambasade, el declarand, la Digi 24, ca este nevoie de o "reimprospatare substantiala a resurselor umane alocate promovarii intereselor economice externe ale Romaniei".

Lazar ComanescuFoto: Captura Digi 24

"Este o nevoie de o reimprospatare substantiala a resurselor umane alocate promovarii intereselor economice externe ale Romaniei", a spus ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, potrivit News.ro. Intrebat daca "revigorare" inseamna inlocuirea actualilor atasati comerciali, seful diplomatiei a raspus: "Inclusiv asta".

"In primul rand, reconfiguram reteaua de reprezentare externa, in sensul de a defini mult mai bine ceea ce se cheama rolul consilierului economic al ambasadei si ceea ce se cheama promovare comerciala clasica", a explicat Lazar Comanescu.

Declaratia ministrului de Externe vine in contextul in care vicepremierul Costin Borc a criticat faptul ca in reteaua externa au fost trimisi oameni pe criterii de prietenie sau de rudenie. Mai mult, destinatiile ar fi fost alese mai degraba pentru a satisface interese turistice.