Liderul PMP Traian Basescu a afirmat joi seara, la B1 TV, ca sfatul sau "ca bun prieten" pentru Elena Udrea a fost sa nu candideze, insa fostul ministru este "majora" si "independenta" si nu l-a ascultat, dar o intelege pentru ca este singura si "are greutati", cautand un refugiu si un sentiment de utilitate, relateaza News.ro.

"Am prevenit-o ca isi asuma riscuri suplimentare, daca va candida. Ultima mea recomandare, si chiar discutata serios, nu candida! E decizia dansei, este majora si nu poti sa ii schimbi decizia", a spus Basescu, explicand ca recomandarea a fost facuta "ca un bun prieten".

Intrebat daca s-a suparat pe ea pentru ca nu l-a ascultat, Basescu a raspuns negativ si a preecizat ca Udrea "este o femeie foarte independenta".

"O inteleg foarte bine, este o femeie singura, are greutati greu de dus de unul singur", a spus Basescu. El a continuat spunand ca Udrea are "greutati" cu Parchetul si a gasit "orientarea catre biserica si politica", care se potrivesc. "Sunt singurele refugii unde isi cauta linistea si sa fie utila", a precizat fostul presedinte.

Deputatul Elena Udrea si-a anuntat miercuri candidatura pentru un nou mandat de parlamentar, spunand ca isi doreste ca, in situatia in care va fi aleasa in Parlamentul Romaniei, sa faca parte din comisia comuna de control parlamentar al Serviciului Roman de Informatii si chiar sa obtina functia de presedinte, "pentru ca oricum cei care se afla acum in aceste functii sunt niste carpe".

"Am luat decizia de a candida ca independent. O sa strang semnaturi in strada si o sa-mi fac o campanie ieftina pe Facebook. Nu m-am consultat cu fostul presedinte. De aici drumurile noastre se despart", a spus Elena Udrea, dupa ce s-a incheiat sedinta de judecata de la instanta suprema in dosarul "Gala Bute".