Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a acuzat duminica seara, la Antena 3, pe ministrii tehnocrati ca "s-au specializat in a fi aroganti" si i-a transmis lui Dacian Ciolos ca "Daca mai poate, sa incerce sa fie asa cum era atunci, in zilele dinaintea investirii. Eu plecand de la ideea, poate proasta, ca, poate la influenta unora, a inceput sa patineze catre aceasta zona de influenta politica si nesincera." Dragnea i-a transmis premierului si ca "Un Guvern tehnocrat, fara legitimitate, nu poate cu doua luni inainte de alegeri sa vanda societati nationale strategice - Aeroportul Otopeni, Hidroelectrica".

Liviu DragneaFoto: captura Antena 3

"Sa nu uite niciodata acesti membri ai Guvernului ca toata lumea da socoteala pentru prejudiciul mai mare sau mai mic creat Romaniei", a spus Liviu Dragnea.

El a avut si cateva mesaje pentru premierul Dacian Ciolos, primul dintre ele fiind ca "Daca mai poate, sa incerce sa fie asa cum era atunci, in zilele dinaintea investirii. Eu plecand de la ideea, poate proasta, ca, poate la influenta unora, a inceput sa patineze catre aceasta zona de influenta politica si nesincera."

"Al doilea mesaj: Guvernul acesta, si niciun alt Guvern, nu poate, cu doua luni inainte de alegeri, sa vanda societati nationale strategice - Aeroportul Otopeni, Hidroelectrica. Acest Guvern nu a avut acest mandat. Romania nu are de ce sa vanda pachete minoritare sau majoritare. Un Guvern tehnocrat, fara legitimitate, nu poate sa faca lucrul asta. Aceste societati trebuie sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, Romania nu trebuie sa mai vanda nimic. De ce sa vanda? Asta e preocuparea lor?"

Liviu Dragnea a criticat si campania de strangere de fonduri pentru Cumintenia Pamantului, sculptura lui Constantin Brancusi: "Il rog (pe Dacian Ciolos - n.red.) sa faca public limitele mandatului care a fost stabilit pentru negociatorii pentru aceasta piesa. Si sa incerce, daca mai poate, sa iasa din aceasta campanie, care a devenit o campanie de imagine. Vrea sa acopere acest esec cu bani de la buget, lucru pe care putea sa il faca de la inceput. Ce sa facem? Sa punem bani de la buget, apoi sa continuam cu subscriptia? Dati un leu pentru Guvernul meu. Sa clarifice toti pasii, cum s-a ajuns la acest pret, ce s-a negociat. Mie mi se pare ca 11 milioane de euro e o suma foarte mare."