Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat sambata seara la Antena 3 ca, in opinia sa, nu se impunea demisia Guvernului Ponta, nefiind o criza politica, si ca va veni vremea in care "adevarurile in legatura cu acele momente vor iesi la suprafata", relateaza Agerpres.

"Sigur ca a fost un moment de emotie puternica (dupa Colectiv - n.r.) si, dupa parerea mea, nu exista o justificare politica, nu eram intr-o criza politica care sa ne impuna demisia guvernului. Victor Ponta a luat acea decizie pentru ca (...) avea si anumite informatii care l-au facut sa fie extrem de preocupat, sa fie, as spune, ingrijorat de riscul unei anumite, practic unei revolte de proportii, unui fel de razboi civil, si a preferat sa isi dea demisia (...). Cred ca va veni momentul in care lucrurile vor iesi la suprafata. Adevarurile in legatura cu acele momente vor iesi la suprafata pentru ca, de asemeni, cred ca au existat, hai sa spunem, factori aditionali care au amplificat situatia de emotie si de tensiune ca urmare a accidentului de la Colectiv si care au impins lucrurile, au fortat lucrurile in aceasta directie, a demisiei lui Victor Ponta", a sustinut Tariceanu.

Acesta nu a mentionat insa care ar fi respectivii "factori aditionali".

Intrebat ce s-a schimbat intr-un an de zile, respectiv in perioada de la demisia Guvernului Ponta, Tariceanu a sustinut ca s-a facut "un regres democratic" important.

"In primul rand s-a schimbat o situatie politica determinata de un guvern care functiona legitim, pe baza votului cetatenilor, si a fost inlocuit prin dorinta manifesta a presedintelui cu un guvern personal, guvernul de tehnocrat, un guvern care este ilegitim, din punctul meu de vedere, asa cum am mai spus. (...) Guvernul trebuie sa fie expresia unei majoritati din Parlament care, la randul ei, este rezultatul vointei populare, a cetatenilor. Acest guvern nu reprezinta pe nimeni si nimic. Nu mai vorbesc de restul performantei, care este una calificata scurt printr-un singur cuvant: incompetenta. Deci, astea sunt lucrurile esentiale care s-au schimbat. Am facut un regres democratic important, care este foarte grav, pentru ca creeaza un precedent si am adus o echipa atat de incompetenta cum nu mi-am imaginat ca cineva poate sa stranga in jurul lui", a conchis copresedintele ALDE.