Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat la Digi24 ca exista o decizie a Curtii de Contruri ca arhitectura sistemului REVISAL (Registrul General de Evidenta a Salariilor), folosita pentru evidenta angajatilor din sistemul privat sa fie predata de firma "Teamnet", companie controlata de deputatul Sebastian Ghita, informeaza News.ro. Ministrul spune ca, in lipsa acestei platforme, nu s-a putut dezvolta registrul salariilor din sistemul public care va sta la baza legii salarizarii unitare.

Dragos PislaruFoto: Agerpres

"Pentru a crea registrul public am ales sa optam pentru modificarea Hotararii de Guvern 500 care se refera la registrul privat salarial. Se numeste REVISAL. E registrul unde sunt inscrisi toti salariatii din sistemul privat plus contractualii din sistemul public. Cea mai frumoasa modalitate este sa cream registrul privat si, in oglinda, registrul public. Ei bine, cand ne-am apucat sa facem acest lucru am descoperit ca firma IT care gestiona acest sistem, care se numeste Teamnet, are o situatie in modul urmator: Ei considera ca au codul sursa si proprietatea intelectuala a acestui sistem. Lor le-a expirat contractul cu Inspectia Muncii si, in acest moment avem o decizie a Curtii de Conturi care spune in mod explicit ca Teamnet trebuie sa cedeze toata proprietatea intelectuala, tot sistemul, pentru ca il are in mod fraudulos", a declarat Dragos Paslaru la emisiunea "In fata ta" difuzata duminica pe Digi24.

Ministrul spune ca informatiile din baza de date sunt la Inspectia Muncii, insa platforma software (codul sursa) este in continuare detinuta de firma Teamnet, firma controlata de deputatul Sebastian Ghita.

Pislaru sustine ca a avut mai multe discutii cu reprezentantii firmei Teamnet insa acestia au cerut mandatul actionariatului strain pentru a putea preda codul sursa a aplicatiilor software si a fost stabilit un termen pentru un raspuns care a fost depasit insa. Cu toate acestea, spune ministrul, reprezentantii firmei au promis ca vor ceda o parte din codul sursa catre Inspectia Muncii.

Ministrul spune ca nu este singura situatie de acest gen si ca, in scurt timp va prezenta firmele care detin controlul asupra softurilor folosite in Ministerul Muncii.

"Voi avea un raport public pe care il scot in perioada urmatoare. A durat foarte mult pentru ca sunt extrem de bine ascunse aceste lucruri. O sa am toti actorii care sunt suspectii cheie de serviciu care au capturat bazele de date esentiale din Ministerul Muncii", mai spune Pislaru.