Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, la emisiunea "Jocuri de putere" de la Realitatea Tv, ca va uza de toate caile legale si ca se gandeste sa se adreseze Curtii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) dupa ce va primi motivarea sentintei prin care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul".

Liviu DragneaFoto: Captura Realitatea TV

"Eu am fost condamnat pentru ceva de care nu am fost acuzat. Eu nu am fost acuzat de DNA ca militantii partidului ar fi putut incalca legea protectiei datelor personale. Despre asta vorbim. Ca sa stiti de ce am fost condamnat. Drept pentru care eu ma gandesc serios, astept totusi sa vina si motivarea - nu a venit - cred ca o sa merg si la CEDO. Ma gandesc serios, orice cale pe care o am la dispozitie in aceasta lume, in aceasta viata, vreau sa o folosesc (...)Vorbim de dreptul la aparare. Ati vazut ca eu, in toata aceasta perioada, nu am atacat justitia, nu am atacat institutiile, nu am atacat persoane din justitie, dar dreptul de a spune ca ma simt profund nevinovat si nedreptatit il am si nu o sa mi-l ia nimeni. Si dreptul de a folosi orice cale il mai am, nu mi-l poate lua nimeni indiferent de consecinte", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

El sustine ca in ziua respectiva, la care se face referire in dosar, "absolut toata lumea" a trimis SMS-uri, ca cele mai multe "a trimis echipa lui Traian Basescu, care indemna lumea sa nu vina la vot, ceea ce este infractiune".

In luna aprilie, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, in dosarul "Referendumul".