Liviu Dragnea: Vreau sa organizam referendumul pentru modificarea Constitutiei cel mai tarziu in primavara anului viitor
Dragnea a precizat ca s-a intalnit cu Coalitiei pentru familie, si ca le sustine initiativa.
"Eu sustin aceasta idee, sustin sa se organizeze referendumul si vreau sa organizam referendumul cel mai tarziu in primavara anului viitor, poate in aprilie. Trebuie sa dam raspuns la aceasta intrebare extrem de serioasa. Aceasta tema risca, daca nu o transam prin referendum, sa produca rani adanci in societate", a declarat liderul social democrat, adaugand ca nu era posibil si nici nu era o idee buna ca referendumul sa fie organizat simultan cu alegerile parlamentare.
"Nu am vrut sa amestec patimile din campanie cu aceasta tema, si nu vreau nici acum. Dupa alegeri o sa spun mult mai clar (parerea pe aceasta tema - n.red.)", a adaugat Dragnea.
"Nu am semnat petitia, dar sustin ce cred ei, eu cred in asta, sunt valori in care credem. E dezbatere serioasa despre valori sociale", a mai spus Dragnea.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
In legatura cu asta al vostru, poti spera, dar nu cred ca o sa fie declarat vreodata valid de Curtea Constitutionala. In plus sper ca esti viu, nu mort din Teleorman. ;).
Cit despre definirea familiei, votul ar trebui dat in urma unor dezbateri, nu prin grupuri de presiune care vor doar sa-si impuna punctul de vedere. Se poate discuta in ce masura un cuplu gay poate infia un copil, despre ce dreptul ar trebui sa aiba, etc. Doar ca la noi nimeni nu discuta. Toata lumea isi recita punctul de vedere fara a face cel mai mic efort sa inteleaga si argumentele celuilalt.
iar cel cu 300, implementarea lui va fi ceruta cand nu sunt ei la putere :) sau poate nici atunci pentru ca hotul e prieten cu hotul.
la noi democratia e cu numele si propaganda, n-avem noi treaba cu asa ceva, referundumul e ... ca la pirati, guide line :) da bine sa fim si noi ca ceilalti.
Hei, oameni!
Poporul roman sta capra si eu modific Constitutia unui stat din Univers, U.E. si de pe Terra, fraierilor.
Behehehe, Romania.
Poporul roman nici nu mai poa' sa adoarma pana nu rezolva PSD aceasta problema importanta. Ce faci Dracneo, ne tii treji pana-n aprilie la anul?
1. Daca stie ca un referendum ca cel pe care il sustine e neconstitutional, pentru ca urmareste restrangerea drepturilor fundamentale ale unei categorii a populatiei?
2. De ce sustine un nou referendum, in conditiile in care parlamentul majoritar PSD nu a pus inca in aplicare rezultatul referendumului anterior - "300 de parlamentari"?
1. hai sa punem in discutie rolul presedintelui. Hai sa ne decidem odata daca vrem republica parlamentara, cu presedinte numit de parlament si cu rol decorativ, sau republica prezidentiala, cu presedinte ales care fie e si premier in acelasi timp, ca in SUA, fie numeste premierul dupa cum vrea. Noi deocamdata votam un presedinte care poate doar sa fie de acord cu parlamentul sau, daca nu e de acord, sa-i puna ceva bete-nj roate
2. hai sa ne gindim daca vrem doua camemre ale parlamentului, ce rol sa aiba fiecare si ce numar de parlamentari e optim. Eu de exemplu as merge pe dopua camere: senat, 40-50 parlamentari, cu rolul de a vota legile care tin de conducerea centrala (armata, securitate nationala, drepturi, etc) si camera deputatilor, cu cite un reprezentant pe judet ales uninominal, care reprezentant sa promoveze interesele judetului respectiv in alocarea fondurilor de la centru spre regiuni.
3. hai sa definim un mod obiectiv de distributie a resurselor intre regiuni, fara interferenta politicului. Nu oti detalia in constitutie, dar poti spune ca bugetul care se aloca catre autoritatile locale se face in baza unui algoritm obiectiv, si nu dupa bunul plac al pixului ministrului de resort.
Astea sunt teme importante, nu ce gace gigel si cu dorel la ei in dormitor.
-sa elaboreze si dopte o noua Constitutie,problema restanta ,si neluata in seama de nimeni,pentru ca actuala le permite sa a-si mentina privilegile avute,si sa ne prosteasca acuma cu idei idioate,,ce ocolesc problemele de fond,si interes ale romanilor;
-sa adopte reglementari cinstite legale pentru alegerile locale si parlamentare,limitind numarul de parlamentari la 300,cea ce refuza incorpore toti;pentru conservarea puterii si privilegilor luate;
-sa faca reorganizarea administrativ teritoriala,prin revenirea la foste regiuni,menite sa asigure o atragere de fonduri europene,si gestionarea lor,cu mai multa responsabilitate,si transparenta,problema data uitarii;
In aste conditii ce dicutii si asteptari se poate astepta romanul de rind de la o clasa politica rupta de realitatea tarii si nerespectindu-se pe ei insisi,si nici angajamentele tarii cu parteneriatele straine,decit acolo unde au interese si castiguri personale de grupuri;
-marjarea pe lupta anticoruptie,este o falsa problema,intretinuta,si folosita de intreaga clasa politica,ca sa abureasca poporul,ca vezi doamne ce se mai lupta cu coruptia,cind ei toti asa o incurajeaza si o folosesc mai mult ca sa a-si perpetueze averile facute!Si binteresele de grup!