Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat marti seara la Digi24 ca mutarea Targului de Craciun din Piata Universitatii in Piata Constitutiei s-a facut ca parte a unui nou concept de abordarea a sarbatorilor. "Vrem sa avem evenimente de nivelul celor de la Viena", a declarat Firea, adaugand ca vor exista 4 zone de interes in Bucuresti in care se vor desfasura actiuni de sarbatoare.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

Este vorba, pe langa Piata Constitutiei, despre Piata Universitatii, unde va fi amplasat un brad impodobit si vor avea loc evenimente, Centrul Vechi, unde primarul spune ca vor fi puse lumini de sarbatoare iar reprezentantii restaurantelor si localurilor vor avea voie sa iasa in zona pietonala cu produse traditionale, si Piata George Enescu, unde va fi difuzata muzica ambientala, va fi plasat un brad si vor avea loc spectacole

"Avem un nou concept de abordarea a sarbatorilor. Vrem sa avem evenimente de nivelul celor de la Viena. Avem 4 zone de interes. Pe langa universitate, unde vom avea in continuare brad impodobit si evenimente, in Piata Constitutiei vom avea Targul de Craciun (...). In Centrul Vechi, organizam prima data sarbatorile in zona de patrimoniu a Capitalei. (...) Restaurantele vor avea voie sa iasa in fata lor cu produse traditionale", a declarat Firea.

"In Piata Enescu, vom avea inca o zona de atractie pentru turisti, un brad imbracat in roz, amplasat impreuna cu fundatia Renasterea, dedicat femeilor ( ca parte a campaniei de lupta impotriva cancerului - n.red.) (...), muzica ambientala, produse traditionale si spectacole", a adaugat primarul general.

Firea a precizat ca, de Revelion, primaria organizeaza un spectacol cu focuri de artificii in Piata Enescu, evenimentele fiind extinse si in Piata Revolutiei.