Presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, la Antena 3, ca "In PNL nu se delimiteaza nimeni de Dacian Ciolos", subliniind ca zvonurile pe aceasta tema aparute in presa nu sunt adevarate. Alina Gorghiu a mai afirmat ca "Vreau sa spun raspicat ca nu exista scenariul ca PNL sa guverneze cu PSD."

Alina GorghiuFoto: Agerpres

Alina Gorghiu despre USL: "Sunt momente in destinul PNL pe care ar fi trebuit sa le recunoastem ca greseli. USL-ul este unul dintre momentele acelea. Categoric, ideea de USL a fost o greseala, nu poti sa crezi ca te aliezi cu PSD-ul si nu esti atins de tarele acestui partid. Am crezut in acel proiect atunci, dar s-a intamplat sa fie doar un cadou frumos impachetat. Am spus de multe ori ca imi cer scuze."

Alina Gorghiu a mai spus, in emisiune, ca, spre deosebire de adversarii de la alte partide, "Eu vin cu niste candidati care pot sa va spuna ce va face PNL dupa alegeri".

In ceea ce priveste informatiile aparute in presa privind prezenta lui Vasile Blaga la o audioconferinta cu liderii PNL din tara, Alina Gorghiu a afirmat ca "N-are domnul Blaga nicio audioconferinta, singurele care se tin sunt ale mele, cu presedintii de filiale. Nu ascund ca sunt momente cand apelez la expertiza domnului Blaga in ce priveste campania electorala. Daca un om are probleme in justitie si renunta la toate functiile din partid, nu inseamna ca nu mai vorbesti cu omul respectiv."

Despre USR si Nicusor Dan, Alina Gorghiu a declarat, in emisiune, ca "Nicusor Dan nu vede PNL, vede doar Ciolos".

Alina Gorghiu a respins si o alianta cu PMP, dupa ce Traian Basescu declarase duminica seara ca se uita "caineste" catre PNL si ca ii vede pe liberali ca o solutie de alianta: "Stiti pentru ce a fost facut USL? Impotriva lui Basescu si a regimului Basescu. Stiti cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Basescu: Victor Ponta. Stiti ce se intampla astazi intre Victor Ponta, Liviu Dragnea si Traian Basescu? Acelasi lucru, o fratie puternica. In toata tara. Intrebati-o pe Firea cu cine are majoritate in CGMB, in toata tara PSD-ul are majoritati cu PMP. PMP nu cu noi are vreo legatura. Cu PSD ii leaga discursul, sunt legati de personajele care graviteaza in acest cerc, desi dau impresia ca sunt certati."