Premierul Dacian Ciolos a afirmat, duminica, intr-o emisiune la Digi24, referitor la scandalul privind nedifuzarea interviului de la TVR de saptamana trecuta, ca situatia a fost stanjenitoare si se putea "si fara asta", precizand ca, daca i se spunea de la inceput ca exista riscul ca emisiunea sa nu fie difuzata din motive electorale, aceasta nu ar mai fi fost realizata, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Trebuie sa recunosc ca a fost un pic stanjenitor pentru mine, pentru ca am raspuns la o invitatie, asa cum am facut de mai multe ori in ultimii ani, in calitate de fost ministru al Agriculturii, de fost comisar european pe Agricultura. Am fost sa discutam despre ce s-a facut anul acesta in domeniul Agriculturii si depsre asta a fost discutia acolo. Am fost surprins sa aflu sambata seara, atat timp cat inregistrarea a avut loc miercuri, ca interviul nu va mai fi difuzat diminica din motive de interpretare electorala", a afirmat Dacian Ciolos.

Prim-ministrul a explicat ca acest aspect nu a fost discutat cu conducerea TVR inainte si a aflat sambata despre anularea interviului, cu cateva ore inainte ca el sa fie difuzat, subliniind ca, daca i se spunea de la inceput ca exista riscul ca emisiunea sa nu mai fie difuzata din motive electorale, interviul nu ar mai fi fost realizat.

"Colaboratorii mei au fost informati sambata legat de aceasta decizie. (...) Eu nu comentez decizia. Ar fi fost ideal sa nu se mai faca deloc emisiunea, pentru ca daca mi s-ar fi spus de la inceput ca exista acest risc evident ca nu mai faceam emisiunea sau se putea spune mai devreme de lucrul acesta. E decizia televiziunii, pe care o respect. A fost un pic stanjenitor pentru mine tot dialogul care a urmat deciziei respective si cred ca puteam sa fim fara asta", a adaugat seful Exeecutivului.

Televiziunea publica a anuntat, in urma cu o saptamana, amanarea difuzarii interviului acordat de prim-ministrul Dacian Ciolos emisiunii "Viata Satului", invocand perioada de campanie electorala si faptul ca demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice. Ca urmare a situatiei, presedintele director general al TVR, Irina Radu, a fost audiata si in Parlament.

Saptamana aceasta, premierul Dacian Ciolos a solicitat televiziunii publice sa nu mai difuzeze interviul, aratand ca TVR a modificat conditiile de difuzare a interviului convenite anterior si ca difuzarea ulterioara va face ca unele informatii prezentate la momentul realizarii si destinate agricultorilor sa necesite o actualizare.