Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la B1 Tv, că dacă ar mai fi fost la Cotroceni, ar fi făcut din găsirea lui Sebastian Ghiţă cel mai important obiectiv şi ar fi mobilizat toate structurile de securitate pentru a-l găsi pe omul de afaceri, potrivit News.ro. În ceea ce priveşte înregistrarea în care apărea vorbind despre dosarul lui Dan Voiculescu, Băsescu s-a declarat 99% convins că Ghiţă a fost cel care l-a înregistrat, subliniid că inregistrarea este editată.

Traian Basescu la B1Foto: Captura B1TV

"Dacă azi, săptămâna trecută, eram la Cotroceni, făceam din găsirea lui Ghiţă cel mai important obiectiv al structurilor de securitate din România. S-a lovit în SRI direct. Aş fi mobilizat toate structurile de securitate să mi-l găsească. La fel cum a fost la Omar Hayssam. N-am avut linişte până nu îl aduceau înapoi. Nu aş fi avut linişte pentru că ori are ceva de spus, ori a fost doar o lovitură dată unei persoane", spune fostul şef al statului.

În ceea ce-l priveşte pe fostul prim-adjun ct al SRI Florian Coldea, în prezent suspendat, Traian Băsescu a susţinut că acesta "a fost influent la nivelul lui de cunoaştere".

Referindu-se la înregistrarea în care vorbeşte despre dosarul lui Dan Voiculescu, Băsescu a spus că este furios pe Sebastian Ghiţă că şi-a permis să îl înregistreze. El a reafirmat faptul că înregistrarea este editată, iar schimbările de sens sunt "consistente".

:Eu sunt furios pe Ghiţă pentru că şi-a permis să mă înregistreze stând cu mine la masă. Da (confirmă înregistrarea - n.red.). E editată imprimarea, le-a lipit puţin şi a dat schimbări de sens consistente. Nu vreau să discut pentru că o să merg la Parchet probabil, Parchetul a declanşat o anchetă. Însă faptul că stă la masă cu mine şi mă înregistrează...", a afirmat fostul şef al statului.

Întrebat, la B1 Tv, dacă Sebastian Ghiţă, personal l-a înregistrat, Băsescu a spus: "Eu sunt 99% că da. (...) Au fost discuţii, mai era un ziarist, stăteam de vorbă şi probabil şi-a folosit telefonul pe năravurile pe care le are. A fost o discuţie liberă, eu am discutat mai multe - şi de nedreptatea cu fratele meu, şi de Ioana cu provocatorii, şi de nepot cu provocatori."

Traian Băsescu a negat categoric faptul că i-ar fi permis lui Sebastian Ghiţă să îl înregistreze.