Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a comentat, la Antena 3, violentele din Piata Victoriei, afirmand ca protestatarii care au venit cu copii la miting ar trebui sa realizeze ca sunt "iresponsabili", pentru ca este o "zona de razboi", si a afirmat ca retraieste momentele de la protestul pentru Colectiv, cand Guvernul Ponta a demisionat, pentru ca este o "coincidenta" prea mare, relateaza News.ro.

Lia Olguta VasilescuFoto: Facebook - Lia Olguta Vasilescu

"Cei care au venit cu copiii la miting ar trebui sa isi dea seama ca sunt iresponsabili, sa isi scoata copiii din aceasta zona, care este practic de razboi", a afirmat Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3.

Ea a spus ca "retraieste scenariul de la Colectiv" din 2015, provocate de protestele care au dus la caderea Guvernului Ponta, mai ales dupa incendiul care a avut loc in clubul Bamboo. "Iata un nou incendiu. (...) Mi se pare coincidenta mult prea mare", a spus ea.

Un grup izolat de cateva zeci de persoane din Piata Victoriei a aruncat cu sticle, cu torte si cu petarde spre jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene. In urma acestor incidente, Jandarmeria a facut apel catre manifestanti sa se delimiteze de aceste persoane. Numarul manifestantilor din Piata Victoriei din Capitala care, la un moment dat, ajunsese la 120.000 a inceput sa scada, ajungand acum la cateva zeci de mii.