Fostul premier Victor Ponta a declarat la Romania TV ca PSD si guvernul au gresit pe mai multe planuri cu OUG 13. In opinia sa, prima mare greseala este de asumare, "faptul ca au dat-o pe Iordache, ca el a facut-o singur, ca ei nu stiau, e o prostie pe care nu o cred nici votantii PSD, nici eu". Ponta crede ca Dragnea-Tariceanu-Grindeanu trebuiau sa iasa public si sa isi asume proiectul.

HotNews.roFoto: Hotnews

A doua greseala ar consta in faptul ca PSD nu a venit sa faca o dezbatere publica axata pe abuzul in serviciu si nu pe gratiere si amnistie, pe "eliberarea hotilor din puscarii". "Nu domnule, nu eliberam hoti, ca nici eu nu vreau sa eliberam hotii sau pe cei de peste 65 de ani. Trebuia sa-i eliberam pe cei asupra carora s-a facut un abuz", a declarat acesta.

A treia greseala, spune Ponta, este legata chiar de continutul ordonantei care nu rezolva problema reala a abuzului in serviciu, reglementarile sunt neclare si mai e si termenul de 10 zile pentru intrarea in vigoare.

"Am citit si eu Ordonanta dupa ce a aparut in presa si, va spun sincer, m-am mirat ce a fost in capul lor ca nu se intelegea nimic... Si daca ramanea in vigoare -cu tot respectul pentru cei care au protestat- nu se intampla mai nimic. Cum sa spui ca dai o ordonanta de urgenta, dar ea sa intre in vigoare peste 10 zile? Daca pui 10 zile, inseamna ca nu-i urgenta. Nu exista urgenta de 10 zile, urgenta e de azi. Daca e ceva ce arde, bine, daca nu, las-o in Parlament. In plus de asta, nu s-a comunicat. Totul a fost o greseala.", apreciaza fostul premier.

"Operatiunea asta declansata in ianuarie, cu ordonantele, cu 13-14, zici ca au scris-o ailalti. Ma uitam si ma frecam la ochi. Nu vorbesc in numele PSD pentru ca nici nu fac parte din conducerea PSD, nici n-am fost consultat in vreun fel despre decizii, nici n-am fost instiintat, le-am aflat ca si dumneavoastra. Incerc sa le inteleg si nu mi-e deloc indiferent ce se intampla", a adaugat Ponta.

"Nu cred ca guvernul actual mai poate sa castige vreo batalie de convingere a oamenilor. Dar Parlamentul, da!", apreciaza acesta.

Intrebat de catre moderator daca episodul acesta al OUG 13 nu seamana cu "martea neagra" cand premier era Victor Ponta, acesta a respins comparatia spunand ca el a introdus legea in parlament, dezbaterea s-a facut acolo si nu au urmat proteste.

Ponta: I-am spus lui Grindeanu ca are o problema: un avion condus de mai multi piloti are toate sansele sa se prabuseasca/ As mai fi asteptat pana sa-l pun premier

Fostul premier Victor Ponta a declarat luni, la Romania TV, ca i-a spus lui Sorin Grindeanu ca are "o mare problema", in conditiile in care un avion care este condus de mai multi piloti are toate sansele sa se prabuseasca rapid deoarece fiecare se bate pentru "mansa", facand astfel referire la liderul PSD, Liviu Dragnea, presedintele Klaus Iohannis si primul-ministru., potrivit News.ro.

Intrebat daca el l-ar fi pus premier pe Sorin Grindeanu, Victor Ponta a spus ca "ar mai fi asteptat un pic". "Dintre ministrii Guvernului, l-as mai fi lasat un pic. Eu nu cred ca a venit Grindeanu la domnul Dragnea si a zis: 'sefu, puneti-ma pe mine'", a completat social-democratul. Ponta a sustinut ca Sorin Grindeanu are "o mare problema", deoarece un avion nu poate fi condus de mai multi piloti pentru ca fiecare se bate pentru mansa.

"Ideea ca ma duc eu sa ii spun lui Grindeanu cum sa se bata cu Dragnea nu e adevarata. Are o mare problema pe care i-am spus-o. De principiu, un avion care are doi piloti, de aia unul e pilot si altul copilot, are mari sanse sa aiba probleme la decolare, la aterizare, la drum ca se bat aia doi pe mansa (...) Are o prima problema avionul acesta in Romania cu doi piloti", a subliniat fostul premier. Intrebat care sunt cei doi piloti, el a spus ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Sorin Grindeanu.

"Presedintele categoric care vrea sa fie presedinte jucator. Modelul lui e Basescu sa decida el tot. Domnu Iohannis ii mai ia si mansa lui Grindeanu, ii mai trage de ea", a raspuns deputatul PSD. El a sustinut ca, oricat de bine s-ar intelege Sorin Grindeanu cu Liviu Dragnea, avionul nu poate fi condus de mai multi piloti.

"Oricat de bine se intelege cu Liviu Dragnea...Deci o coabitare in trei, un avion cu trei piloti, din punctul meu de vedere, are toate sansele sa se prabuseasca rapid. Cum sa se prabuseasca? Nu cu proteste sau cu ordonante. Pentru ca aceasta tara, motoarele unei tari sunt economia, investitiile, fondurile europene, bugetul, incasarile la buget, situatia din energie si dupa ia sanatate, educatie, medicamentele. Nimeni nu s-a ocupat in aceste doua luni de aceste probleme pentru ca nu au putut, saracii", a conchis Victor Ponta.