Cine a urmarit emisiunea "Sinteza zilei" din aceasta seara de pe Antena 3 a avut senzatia ca Dragnea e moderatorul si Gadea invitatul. Acesta a vorbit mai tot timpul, a criticat si a jignit in toate felurile guvernul de tehnocrati, a explicat ca este prea multa manipulare si "para la Inalta Poarta", a incercat din toate partile si pozitiile sa-l impinga pe seful PSD pe o linie mai agresiva, mai dura fata de presedinte, de proteste si de Justitie. Efectul? Dragnea a vorbit, ca de obicei, doar despre el, a mimat rolul victimei inocente care nu intelege de ce el sau PSD-ul sunt atacati mereu cand nu fa decat bine pentru tara.

Liviu DragneaFoto: captura Antena 3

Guvernul a actionat legal, nu a avut agende ascunse

  • Am avut mai multe intalniri cu colegii mei in ultima perioada in care le-am spus ca noi nu am facut nimic rau, guvernul nu a facut nimic ilegal, nu a furat nimic, nu a gandit sa iasa coruptii, nu a avut agende ascunse. Demersul OUG a fost legal
  • Au fost zile grele, cu telefoane afisate, cu amenintari acasa, la familie, dar activitatea guvernamentala a continuat
  • In ceea ce priveste mitingul. Aici imi asum eu ca nu am lasat sa se organizeze un miting de sustinere in Bucuresti. In schimb, mitingurile judetene care au inceput nu vor fi oprite de catre mine. Nu este exclus un miting mare al PSD.
  • Sustinerea pentru Guvern: Am ajuns la un milion patru sute cincizeci de mii de semnaturi, iar procesul de strangere a acestor semnaturi continua.
  • Dragnea regreta demisia lui Iordache din fruntea Ministerului de Justitie, dar .."daca as aa decis el si premierul..."
  • Guvernul, asa mai timid cum a parut el, si-a facut treaba. Nu avem semne rele. Sper ca si cu aceste numiri, activitatea guvernului sa fie si mai dinamica.

Justitia

  • Sunt asociatiile magistratilor din Romania, sunt barourile de avocati, oameni cu experienta si care stiu multe lucruri din profunzimea sistemului. Eu am auzit lucruri de care m-am ingrozit. Juristi care au scris mii de pagini. Nu putem fi intr-o situatie in care nimeni nu are voie sa deschida subiectul.
  • Presedintele, daca vrea, sa participe la asigurarea acestui cadru serios si linistit. Se discuta foarte serios despre legea raspunderii magistratilor. Eu spun ca trebuie facuta o discutie, o dezbatere serioasa despre tot sistemul.