Dragnea: Sper ca Iohannis sa cumpaneasca cu multa intelepciune inainte de a lua o decizie privind referendumul pe Justitie; cred ca foarte important este sa genereze o discutie serioasa intre liderii politici
Chestionat ce se intampla cu referendumul lui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus ca seful statului trebuie sa cumpaneasca "cu multa intelepciune" inainte de a lua o decizie in acest sens.
"Nu stiu, dar eu sper sa cumpaneasca bine si atitudinea de azi ma face sa sper ca va cumpani si cantari cu multa intelepciune inainte de a lua o decizie. Dincolo de acest referendum, posibil sau nu, cred ca foarte important este sa genereze o discutie serioasa intre liderii politici, poate fi sub patronajul presedintelui, pentru a se realiza o intelegere privind calea de urmat in multe domenii, lucru care trebuia sa fie facut de mult. Nu e prea tarziu. E tarziu, dar nu este prea tarziu", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.
Intrebat in continuare daca Iohannis poate renunta la referendumul privind justitia, Liviu Dragnea a sustinut ca "legal", seful statului "nu are nicio problema" sa o faca.
Plenul reunit al Parlamentului a dat aviz favorabil, pe 13 februarie, cu unanimitate de voturi, pentru referendumul declansat de catre presedintele Klaus Iohannis pe tema justitiei.
Avizul este insotit de trei recomandari, de respectare a legilor si conventiilor pe aceasta tema. Potrivit documentului, avizul este favorabil "cu recomandarea ca prin intrebarea formulata sa se respecte Constitutia Romaniei, republicata, Legea nr. 3/2000 privind exercitarea si desfasurarea referendumului, deciziile CCR in materie si recomandarile Codului de bune practici in materie de referendum adoptat de Comisia de la Venetia".
Parlamentul atrage astfel atentia ca teme precum gratierea si amnistia nu pot face obiectul unui referendum, si nici a unei initiative cetatenesti, iar CCR a decis ca referendumul convocat de presedinte nu poate avea caracter legislativ si nu poate duce la modificari constitutionale. Este invocata si o prevedere a codului de bune practici in materie, al Comisiei de la Venetia, potrivit carora textele supuse referendumului nu pot incalca dreptul international.

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
In virtutea MARII balacareli POLITICE a P$D ati inceput sa confundati gradina proprie cu Intreaga Romanie
Mie mi se pare ca aveti un LAPSUS Major
Romania nu e un partid Politic e otara cu cetateni adevarati si nu aveti dreptul sa va bateti joc de un popor intreg incepand cu amenintari mascate din Partea Politicului.
Iohanis ....sa cumpaneasca .......ce sa cumpaneasca? dreptul Suveran al Romanilor sa isi exprime votul ca nu sint de acord cu Polititieni HOTI si Corupti?
Puteti sa i spuneti lui Iohanis Personal nu neaparat in Public daca aveti .....cumpene.
Pe fata asa
Halal
no more comments
Asta pentru ca intelegeri pe sub masa intre 'lideri politici' care sa le permita lor sa fure in continuare, cei din strada nu or sa inghita.
Fiindca oamenii politici nu sunt seriosi, sunt mincinosi.
Il asemuiesc cu un paduche care a sarit pe Neamt si nu-i mai da pace.
PS. Ca orice paduche insa trebuie strivit !
Si eu sper sa "cumpaneasca" bine intre variantele de intrebari si sa aleaga una al carei raspuns sa fie fara echivoc ,sa nu lase loc de interpretari (sa fie concise dar si la obiect,etc).Sa fie CLAR ca romanul doreste o tara fara corupti !
Si mai sper ca in urma referendumului sa fim siguri ca el nu va ramane fara urmari...adica sa fie infiintata o comisie de specialisti (NU PARLAMENTARI) care sa indice toate elementele (inclusiv pt statutul omului politic ,legea alegerilor,etc) care sa fie incluse in legi (ca un fel de proiect de lege pe care Parlamentul doar sa-l voteze).
Elementele cheie ar fi :
-nici un angajat la stat (functionar public sa fie clar definit ca angajat intr-una din institutiile statului si un statut asemanator sa existe inclusiv pt intreprinderi /regii unde statul are capital majoritar) sa nu mai poate sa-si desfasoare activitate oriunde in aparatul de STAT daca a fost gasit vinovat ,pt orice (trafic de influenta ,furt,etc)
-orice candidat sa aiba DOSAR DE POLITICIAN unde sa fie specificate conditiile pe care treb sa le indeplineasca (apt psihologic,fara infractiuni la activ,etc) ca sa nu apara pe liste alesi penali,violatori,etc
-debransarea politicului de administratie si de afaceri (nu neaparat sa interzicem oamenilor de afaceri sa candideze ci sa fim siguri ca nu se mai pot pune presiuni politice sau sa fie sch din posturi personalul adm ,specialistii) ;pt ei sa existe doar criterii ,care treb sa fie clare+concursuri f dure pt ocuparea posturilor !
-Investitiile sau cheltuielile mari sa nu fie decise doar de ministrul care este om politic iar detaliile gandite de specialistii din ministere sa fie validate de institutii care sa nu fie sub ctr politic (Parlament sau Guvern)
-legi anticoruptie simple (orice fapta sa fieincriminata rapid ;nu are cum sa existe justificare daca cineva a profitat de un avantaj,statul a fost pagubit,etc)
-justificarea averilor sa fie PRIMORDIALA (ANAF sa aiba puetre ca in SUA)