Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, isi mentine pozitia fata de indepartarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia Directiei Nationale Anticoruptie. Invitat in emisiune "In fata ta", difuzata duminica de Digi24, co-presedintele ALDE a afirmat ca demisia sefei DNA ar fi un gest firesc avand in vedere decizia CCR in legatura cu Ordonanta 13.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Dupa decizia CCR care a sanctionat sever interventia DNA in activitatea executivului (...), eu am spus ca ar fi fost normal ca dupa un astfel de gest (care dovedeste, pana la urma, nu cred ca o necunoastere a elementelor fundamentale constitutionale, ci lucruri de alta natura) ca doamna Kovesi sa-si dea demisia. Nu mi-am schimbat parerea, pentru ca e o incalcare extrem de grava a Constitutiei. Nu este o joaca in ce priveste o atitudine oarecare a unui procuror", a spus Calin Popescu-Tariceanu.

"Cand patronezi o astfel de actiune ca procuror-sef DNA, iti asumi o responsabilitate si aceasta nu a fost una oarecare, ci o grava incalcare a separatiei puterilor in stat", a continuat co-presedintele ALDE.