Ministrul Muncii Olguta Vasilescu este "femeia puternica" din aceasta seara a Antenei 3 la Sinteza zilei. O emisiune pe acelasi calapod cu cea dedicata Gabrielei Firea. Mihai Gadea s-a dus in vizita la Ministerul Muncii. Olguta Vasilescu spune ca se afla la o sedinta in care se parcurgea programul de guvernare si se asigura ca "au inteles ce au de facut functionarii".

Olguta Vasilescu la Antena 3Foto: Captura Antena 3

Olguta a vorbit si despre perioada in care a fost retinuta pentru 24 de ore spunand ca a avut anumite retineri fata de persoanele cu care ar fi urmat sa imparta celula, dar o gardiana a linistit-o spunandu-i sa stea linistita caci "doamna Olguta, sunt numai intelectuale in camera". "Inchisorile din Romania sunt pline de intelectuali... asta e situatia", a concluzionat Olguta Vasilescu.

"Am fost urmarita trei luni de zile pe siguranta nationala, am filmari in casa, ambientala, filmari pe strada. Nu au gasit nimic. Eu am aflat tarziu cand am vazut dosarul. Eu nu stiam pentru ce sunt judecata. S-au facut presiuni asupra functionarilor primariei. Poti sa fii ascultat in casa, fara sa intre neaparat in casa. Omenii din primarie au fost luati de pe strada si audiati intr-un hotel timp de opt ore. I-au luat de pe strada cu mandat, trebuiau adusi la DNA Bucuresti, dar au ajuns sa fie audiati la hotel", a declarat ministrul.

  • Detalii de atmosfera: Intrebarea serii vine de la Mihai Gadea: "Oare consilierul dumneavoastra orb se uita acum la emisiune?!" Se repliaza insa rapid si precizeaza "impropriu spus se uita" :)
  • Olguta Vasilescu: Eu mananc de ani de zile o singura data pe zi, la ora 16.00, cand se termina programul de lucru.

(Despre Legea salarizarii) "La partid s-a lucrat mai mult legea si mai putin la minister. Nu stiu de ce aceasta mirare ca noi am trimis-o la Parlament. Totdeauna am spus sa nu mergem pe angajarea raspunderii pe o lege importanta. Ar fi insemnat s-o mai tinem o luna in dezbatere publica, ori asta inseamna ingroparea legii"

  • "Eu mananc de ani de zile o singura data pe zi, la ora 16.00, cand se termina programul de lucru"
  • "Ma simt sub lupa, traiesc sub lupa de ani de zile, deci nu e nicio problema pentru mine"
  • "Eu nu am voie sa dau gres cu doua lucruri anul acesta, cu legea salarizarii si cu ocuparea locurilor de munca, cu scaderea somajului"
  • "Banii pentru salarii sunt prinsi in programul de guvenare, 32 de miliarde de lei pana in anul 2020, acolo e prevazuta cresterea cu 50% a salariului"
  • "Avem 44.000 de locuri noi de munca in ultimele trei luni. Sunt aproximativ 9.000 de locuri de munca doar saptamana trecuta"
  • "Se vorbeste de cei 32 de miliarde pe care i-ar inghiti bugetarii. In utlimii doi ani de zile s-au facut facilitati mediului de afaceri care ar genera cele 32 de miliarde"
  • "In acest moment, salarizarea reprezinta 7,5% din PIB, noi estimam sa ajungem cu ea la 10% din PIB. in UE sa stiti ca este mult mai mare, e intre 12 si 14%"

Dosarul in care Olguta Vasilescu este acuzata de fapte de coruptie a fost retrimis de Tribunalul Bucuresti la DNA

Tribunalul Bucuresti a decis la sfarsitul anului 2016 sa retrimita la Directia Nationala Anticoruptie dosarul in care primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, este acuzata de luare de mita si spalare de bani, pentru ca procurorii sa precizeze care sunt obiectul si limitele judecarii in cazul lui Vasilescu.

Pe 20 septembrie, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca procurorii DNA ar fi incalcat, pe parcursul anchetei, dreptul la aparare al Liei Olguta Vasilescu in dosarul de coruptie si a constatat nulitatea relativa a actelor de urmarire penala.

In plus, Tribunalul Bucuresti a exclus actele de urmarire penala "efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz".

Instanta a exclus si proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlasceanu Ion si Ionut Parvulescu Ionut, din 19 februarie, "aceasta fiind obtinuta in mod nelegal". Este vorba despre declaratiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlasceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum si de denuntul formulat de Ionut Cosmin Parvulescu, pe 7 martie 2016.

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost trimisa in judecata pe 19 iulie intr-un dosar in care este acuzata de luare de mita si spalare de bani. In acelasi dosar sunt judecati, de Tribunalul Bucuresti, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Procurorii spun ca, in cadrul "donatiilor", Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, "ca urmare a exercitarii influentei sale politice", suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain. Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.