Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a insistat joi seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca nu are nicio legatura cu modul in care au fost varuite mai multe cladiri monument istoric din centrul Bucurestiului, explicand ca a cerut sa fie curatate graffiti-urile, dar ca nu ea a dispus in ce fel sa se curete.

Gabriela Firea la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Dupa ce ani de zile pe nimeni nu a preocupat mizeria din centrul Capitalei, ani de zile au venit turisti sa vada ce capitala frumoasa avem dar sa spuna ca este mizerabila, acum dau vina pe mine ca niste angajati ai unor firme au varuit niste cladiri de patrimoniu in dorinta de a acoperi niste cuvinte de la periferia vocabularului, anumite cuvinte neplacute. Nu puteam sa dau eu astfel de dispozitii, respect toata legislatia (...) Eu am spus ca trebuie sa facem curatenie, sa ne pregatim pentru sfanta sarbatoare de Pasti, sa curatam acele asa-zise graffiti - care unele erau de fapt niste cuvinte ofensatoare si obscene, nu va spun ca am vazut si svastica pe unele cladiri -, dar nu eu am dispus in ce fel sa se curete acele cladiri", a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Primarul general a sustinut ca "proprietarii sau administratorii acelor cladiri care stiau ca sunt de patrimoniu trebuiau sa isi ia avize de la Ministerul Culturii si de la Primarie, de la directia de specialitate, si sa procedeze in consecinta". "Nu a dispus primarul general sa se dea cu bidineaua de asemenea maniera", a insistat ea.

Firea a mai declarat ca fatadele spoite vor fi "cu siguranta reparate", ca "sunt specialisti in domeniul prezervarii acestor cladiri de patrimoniu care vor sti cu siguranta care sa fie materialele intrebuintate si care sa fie procedura".

Citeste si: