In acest an va incepe proiectul podului Braila - Tulcea, investitie care va fi finantata din fonduri europene si a carei valoare este de peste 100 de milioane de lei, a declarat, miercuri seara, la TVR1, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, potrivit Agerpres.

"Cred ca nu exista Guvern al Romaniei sa nu-si fi dorit realizarea acestui pod peste Dunare, sa uneasca Braila cu Tulcea. El este inclus in strategia de dezvoltare a Deltei Dunarii, finantat prin programul 'Infrastructura Mare', deci din fonduri europene, cu investitie exclusiva pentru teritoriul integrat al Deltei Dunarii", a punctat Shhaideh la TVR 1.

Potrivit ministrului Shhaideh, investitia teritoriala integrata Delta Dunarii este un instrument pe care l-a folosit in premiera in fondurile europene.

"Toate programele au rezervat sume pentru toate localitatile din Delta Dunarii si avem un miliard de euro alocati acestei structuri, iar proiectul major care se va realiza in cadrul acestei structuri va fi acest pod peste Dunare. Proiectul este in faza de finalizare a studiului de fezabilitate. Fiind o investitie majora, trebuie sa parcurga etape de avizare in comitetul tehnic al Ministerului Transporturilor, iar apoi in comitetul tehnic interministerial pentru ca este peste 100 de milioane de lei si, dupa ce va avea aceste avize, va fi scos la licitatie", a mai precizat Shhaideh.