Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat luni la Antena 3, referitor la decizia instantei supreme de a respinge definitiv contestatia acestuia la condamnarea primita in dosarul "Referendumul", ca aceasta decizie il ajuta de fapt pe liderul PSD, pentru ca astfel se poate duce procesul la Curtea de Justitiei a Uniunii Europene.

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins contestatia lui Liviu Dragnea. Liderul social-democratilor ceruse anularea condamnarii la doi ani de inchisoare cu suspendare primita anul trecut, in aprilie, in dosarul privind referendumul pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu. Daca s-ar fi acceptat solicitarea, s-ar fi revenit la situatia in care Liviu Dragnea ar fi fost condamnat in prima instanta, deci prezumat nevinovat, noteaza antena3.ro.

Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, a anuntat in emisiunea Obiectiv de la Antena 3 ca aceasta decizie a Curtii Supreme de astazi il ajuta de fapt pe Liviu Dragnea, pentru a putea duce procesul la Curtea de Justitiei a Uniunii Europene.

"Cu siguranta avem un avantaj, ajungem la Curtea de la Luxemburg, nu mai poate fi contestata de nimeni. La Luxemburg vom avea parte de o judecata corecta, in realitate judecata noastra a fost lipsita de continut", a declarat Vasii, potivit antena3.ro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins luni contestatia la executare depusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, impotriva condamnarii la doi ani inchisoare cu suspendare primite in dosarul "Referendumul". Decizia este definitiva.

Amintim ca Liviu Dragnea a demarat, in luna februarie, o actiune de redeschidere a procesului "Referendumul", prin depunerea in instanta a unei contestatii la executare, o cerere extraordinara de atac.

Avocatii acestuia au cerut in instanta anularea deciziei din dosarul "Referendumul", pe motiv ca doua judecatoare din complet, printre care si Livia Stanciu, s-au pensionat inainte de redactarea motivarii, iar in locul lor a semnat altcineva. De asemenea, ei au reclamat faptul ca a fost depasit termenul de 30 de zile pentru redactarea motivarii in acest dosar.