Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, a declarat luni, referitor la ancheta deschisa de Parchetul General privind alegerile prezidentiale din 2009, ca procurorul general a facut "o smecherie", avand in vedere ca a fost anuntata o comisie parlamentara care isi propunea sa investigheze acelasi lucru, si "va raspunde pentru acest lucru". Nicolicea a insistat ca se va constitui oricum comisia parlamentara, dar ca se va avea grija sa schimbe obiectul de activitate al acesteia, "astfel incat dl Augustin Lazar sa ramana cu buzele umflate".

Eugen NicoliceaFoto: Agerpres

"E o smecherie a procurorului general, va raspunde pentru acest lucru", a afirmat Nicolicea intr-o inteventie telefonica la Antena 3. Intrebat in ce mod va raspunde procurorul general, el a raspuns ca: "Se poate constata in final ca a comis un abuz in serviciu".

Nicolicea a fost intrebat apoi daca, in aceste conditii, comisia parlamentara de ancheta va mai supravietui, el replicand ca: "Bineinteles".

"Aceasta smecherie cu inceperea urmaririi penale in rem este facuta pentru a putea face, de exemplu, interceptari si alte acte abuzive", a sustinut Nicolicea.

Seful Comisiei Juridice din Camera Deputatilor a mai spus ca "este posibil sa se schimbe putin obiectul de activitate al comisiei parlamentare, astfel incat dl Augustin Lazar sa ramana cu buzele umflate".

"Vom avea noi grija ca obiectul de activitate al comisiei sa nu se suprapuna cu obiectul dlui Lazar", a insistat el.

Nicolicea a amintit ca miercuri urmeaza sa fie votata in plenul reunit al celor doua camere constituirea acestei comisii parlamentare de ancheta, astfel ca pana atunci se va incerca schimbarea obiectului de activitate al comisiei.

"Ramane doar sa vedem pentru ce s-a inceput urmarirea penala (...) si vom gasi o formula ca sa evitam blocarea comisiei", a spus el.

Eugen Nicolicea a fost propus luni de grupul parlamentar al deputatilor PSD sa faca parte din aceasta comisie parlamentara de ancheta privind prezidentialele din 2009.