Gigi Becali a declarat joi seara la Romania TV ca SRI a ordonat arestarea sa si ca Traian Basescu a facut presiuni ca el sa "nu faca puscarie la misto". "A venit seful Jandarmeriei din Constanta si mi-a zis: Bai Gigi, hai sa-ti spun ceva! Basescu da personal telefon, ca nu vrea sa faci puscarie usoara. Seful de la Jilava mi-a zis: 'Au venit doi la mine acasa, acasa, nu la serviciu, si mi-au zis: Ai grija, daca Becali are bani sa nu faca puscarie la misto'", a declarat Becali.

Gigi BecaliFoto: Hotnews

Intervenit telefonic in emisiune, Traian Basescu a negat cele afirmate de Becali si a spus ca ia in calcul sa-l cheme in judecat apentru afirmatii. "Cum credeti ca un presedinte ar suna sa se ocupe de un detinut? Cum credeti ca un presedinte ar da aprobari la propunerile SRI-ului? Va spun public. Il chem in judecata si pe seful Jandarmeriei Constanta de atunci si pe domnul Becali.", a spus fostul presedinte, la Romania TV.

Declaratii Becali:

  • Comanda arestarii mele a fost data numai de SRI. Fara marca Basescu si aprobarea lui, nu se facea insa nimic in Romania. Ei luau hotararea, dar il anuntau pe Basescu. Si el a zis DA
  • A venit seful Jandarmeriei din Constanta si mi-a zis: Bai Gigi, hai sa-ti spun ceva! Basescu da personal telefon, ca nu vrea sa faci puscarie usoara. Eu va spun ce mi s-a spus!
  • Sa va mai spun alta situatie, de la Jilava. Seful de acolo, baiat bun, mi-a zis: Au venit doi la mine acasa, acasa, nu la serviciu, si mi-au zis: Ai grija, daca Becali are bani sa nu faca puscarie la misto

Becali a mai declarat si ca l-a sponsorizat cu 10 mii de euro pe tatal sefului SRI de atunci George Maior si ca a vrut apoi sa se intalneasca cu acesta si sa-i ceara ajutorul ca sa nu intre in puscarie, dar Maior nu i-ar fi raspuns la telefon.

"Eu trebuia sa ma intalnesc cu Maior inainte sa ma condamne. Mi-a zis ca ma suna el marti si marti nu m-a mai sunat. Nu mi-a mai raspuns Maior. Eu cu 10 ani inainte i-am dat 10.000 de dolari, l-am sponsorizat pe tatal lui pentru o casa. Maior, mincinosul. Nu mi-a mai raspuns la telefon", a declarat Becali potrivit Adevarul.

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, afirma ca nu a luat bani ''de la nimeni niciodata'', adaugand ca acuzatiile care i se aduc, ''calomniile lansate in spatiul public'' fac parte ''dintr-un efort mai larg de discreditare sistematica a reputatiei'' sale, potrivit Agerpres.

''Referitor la calomniile vehiculate in spatiul public de catre domnul Gheorghe Becali, resping cu fermitate asemenea minciuni. Nu am luat bani de la nimeni niciodata si imi rezerv dreptul de a-i actiona in judecata pe cei care lanseaza asemenea enormitati care fac parte evident dintr-un efort mai larg de discreditare sistematica a reputatiei mele'', a declarat Maior pentru Agerpres.