Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a anuntat ca nu va participa la Congresul liberalilor de sambata, deoarece ar putea exista o "parazitare mediatica" a evenimentului si a afirmat ca Ludovic Orban nu trebuie sa fie presedinte al partidului, noteaza Agerpres.

Crin Antonescu si Cristian BusoiFoto: Agerpres

"Nu am nici dorinta, nici dorul, nici placerea - o spun fara niciun fel de dramatism, o spun absolut egal, cu toata prietenia si cu toata sinceritatea - sa particip la acest Congres. In plus, nu se pot evita nici macar atunci cand esti foarte clar, cand nu exista niciun semn ca n-ai fi cat se poate de cinstit atunci cand afirmi ca un drum este inchis, ca nu te mai intereseaza, nici atunci nu poti evita comentariile nesfarsite si lantul ipotezelor. O prezenta a mea la Congres ar alimenta astfel de lucruri, ar parazita cel putin partial mediatic un Congres care are dreptul lui, cu candidatii lui, cu oamenii lui. PNL este atat cat este fara mine astazi si asa va fi in viitor. Nu are niciun rost pentru PNL, in primul rand, sa existe astfel de forme de parazitare mediatica sau de neintelegeri. (...) Imi pasa, doresc ca acest partid sa aiba sansele si sa le valorifice, imi doresc sa-si aleaga un conducator, dar asta nu inseamna ca mi-e dor de el", a spus Antonescu, intr-un interviu acordat Realitatea TV si difuzat marti.

El a afirmat ca cele doua candidaturi la sefia PNL sunt legitime, dar ca el il sustine pe Cristian Busoi, deoarece face parte din noul esalon al partidului.

"Dl Orban cred ca nu trebuie sa fie in acest moment presedinte al PNL. Cred ca acum, in 2017, trebuie altceva", a adaugat fostul presedinte al PNL.

In opinia lui Antonescu, Cristian Busoi este "un om cu foarte multa personalitate, cu foarte multa stiinta de carte, care a pendulat foarte intens intre Bruxelles si Bucuresti, intr-un mod foarte eficient, a fost implicat in politica interna a partidului si a facut fata unor situatii complicate".

Congresul PNL are loc sambata. Cristian Busoi si Ludovic Orban candideaza pentru sefia PNL.