Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, la Antena 3, ca rectificarea bugetara va avea loc in luna septembrie, dupa ce alti ministri ai Cabinetul sau spuneau ca ea va avea loc in luna august, precizand ca "deocamdata suntem bine", dar ca probabil va mai avea loc o rectificare spre finalul anului, pentru corectii

"Deocamdata suntem bine. (...) Probabil ca (vor fi - n.r.) doua, intotdeauna va fi ultima finisare spre finalul anului", a spus Tudose, precizand ca prima rectificare va fi in septembrie.

El a criticat si liderii PNL care acuzau ca rectificarea va fi negativa, din cauza situatiei financiare precare. "Tu esti ditamai liderul si spui tara mea (...) e in colaps financiar. Dadea bine la televizor", a spus el.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, pe 19 iulie, ca rectificarea bugetara va avea loc cel tarziu in luna august.

''Chiar astazi trebuie sa particip la intalnirea cu ministrul de Finante (Ionut Misa - n.r.) si dupa cum bine stiti pe calendarul rectificarilor, rectificarea este posibil sa aiba loc in luna august sau cel tarziu in luna august, in functie de gradul de executie al tuturor cheltuielilor de la nivelul fiecarui minister'', a declarat Sevil Shhaideh, potrivit news.ro.

Ea a precizat ca la nivelul ministerului pe care il reprezinta, in acest moment, toate sumele sunt angajate si ''cash-urile sunt suficiente''.