''​Trebuie clarificata raspunderea magistratilor, trebuie facut sistemul astfel incat judecatorii sa nu se mai simta amenintati. Sa vedem care sunt acei triggeri care ii pot tulbura cand iau decizia si pe care sa ii extragem. Eu am incredere ca va veni cu un pachet serios, cu deciziile Curtii Constitutionale, care trebuie aplicateàà, a declarat premierul Tudose pentru Agerpres.

Premierul spune ca spera ca intr-un an doi vom ajunge toti in situatia in care ''daca stii ca nu ai furat, nu ai omorat, dormi linistit''. Maxim un an, doi.

''Acum, legile Justitiei: eu il incurajez public pe ministru 'foloseste vara asta sa ti le gandesti asa cum crezi, sa te consulti cu cat mai multi oameni si inauntru si in afara, cu institutii, ambasade, specialisti, fa o actiune transparenta si spre sfarsitul lui august prezinta pachetul''', a declarat seful guvernului.

Premierul Mihai Tudose afirma ca nu exista un termen stabilit pentru definitivarea pachetului de legi privind Justitia si ca acum, dupa vizita ministrului Justitiei la Bruxelles, urmeaza o noua runda de discutii cu organismele de profil din tara.

Acesta a fost intrebat, intr-un interviu pentru Agerpres, daca acest pachet de legi trebuie sa fie gata pana in toamna.

"Cand va fi gata, va fi gata. N-avem un termen", a raspuns Mihai Tudose.