Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti seara, la Antena 3, in legatura cu pensionarile din sistemul de aparare pentru a beneficia de legea in vigoare, ca cei care fac aceasta se lasa manipulati sau nu-i mai intereseaza onoarea militara, mentionand ca pensiile nu vor scadea, dar nu vor fi mai mari decat salariul, potrivit Agerpres.

"Inseamna ca se lasa manipulati sau nu-i mai intereseaza onoarea militara. Deci pensiile nu vor fi taiate. S-au convenit ieri, la coalitie, cateva principii importante. Deci pensiile nu scad, in schimb nu se mai indexeaza decat cu rata inflatiei. Sunt niste anomalii, trebuie sa recunoastem. Cei care lucreaza in Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, SRI, SIE, STS sunt oameni care apara aceasta tara, care au foarte multe constrangeri, interdictii si care trebuie sa aiba foarte multe venituri bune, dar nu cred ca mai este vreo tara in lume unde pensia este mai mare decat salariile. Cu toate acestea, noi am spus nu se taie", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a spus ca nu vede motivul pentru care acestia vor sa iasa acum la pensie. "De ce sa iasa acum? Inteleg ca exista o dorinta sa aiba mai multi bani, dar pensia nu trebuie sa fie mai mare decat salariul. Deci nu va fi un dezastru, nu va fi o hemoragie. Pe de alta parte, iesi la pensie la 40 de ani?", a spus Dragnea.