Premierul Mihai Tudose a fost prezent miercuri seara, pe sticla, la Romania Tv si la Antena 3, folosind aceeasi sintagma cand a fost vorba de companiile care ar indrazni sa mareasca pretul la carburanti, dar si pentru bancile care isi externalizeaza profitul: ''perioada romantismului a trecut''. Noi credem ca premierul nu s-a lansat intr-o dezbatere literara ci a ridicat amenintator degetul spunand ca s-a terminat cu furtul in Romania :)

La Romania TV, mesaj pentru companii: ''Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza la carburanti - n.r.) cresc? Eu cred ca nu vor creste. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchis''

La Antena 3, mesaj penru banci: ''Perioada romantica a trecut. Nimeni nu poate sa inteleaga ca o institutie bancara, poate sa inregistreze pierderi in ani consecutivi. Pe usa lor scrie Banca, nu Crucea Rosie.''

Am mai apreciat un moment al premierului atunci cand l-a bagat total in ceata pe Gadea vorbind despre ''banii care se duc acolo unde nu este intristare, nici suspin...''. Tudose l-a lamurit pana la urma pe Gadea-dupa insistentele acestuia- ca e vorba de evaziunea fiscala.

De remarcat a fost si paralela facuta intre lupta de la Marasesti si lupta impotriva bancilor evazioniste. Aici, Gadea nu a mai insistat, iar premierul nu ne-a mai dat lamuriri suplimentare.

Am putea vorbi chiar ca am urmarit ''o editie circulara'', precum romanul Ion, emisiunea incepand cu un banc spus de Felix Rache si incheindu-se cu un banc spus de Tudose.