Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, a declarat luni seara la TVR referindu-se la demiterea mai multor inspectori scolari generali ca acestia nu au respectat contractul de management, potrivit Agerpres.

Liviu PopFoto: Agerpres

"Si inspectorii scolari generali functioneaza pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie sa le respecte. Nu ma intereseaza promovabilitatea la examenul de bacalaureat, pentru ca nu este rodul inspectorului scolar prin contractul de management, este rodul profesorilor si al elevilor pe programele respective. (...) Inspectorii scolari, directorii si toti cei care fac parte din structurile de conducere ale MEN subordonate sunt evaluati pe contract de management, adica acel contract de mandat periodic. (...) Daca ai un contract de management si nu il respecti, trebuie sa pleci acasa. Simplu. Starea invatamantului este importanta pentru tara aceasta. Aveau obligatia - si va dau un exemplu - ca pana in 31 iulie sa transmita raportul cu starea invatamantului", a afirmat Pop.

El a spus ca inspectorii demisi au primi instiintarile si prin posta, nu doar prin fax.

"Am vazut chestiunea cu faxul. In fapt, toti au primit prin posta decizia si notificarea, pentru ca asa este normal si asa scrie in lege. Cu soarta elevilor din Romania nu ne jucam", a afirmat reprezentantul MEN.

Liviu Pop a declarat ca vor fi evaluati in continuare atat inspectorii care au ramas, cat si cei care vor fi numiti prin delegatie.

In 11 septembrie proiectul de lege a manualului intra in dezbatere publica

"Legea manualului - in 11 septembrie proiectul intra in dezbatere publica. Astazi nu avem o lege a manualului. (...) Tot ceea ce a functionat pana in momentul de fata in zona manualului scolar va fi inclus in aceasta lege. Vom rezolva si probleme pe care nu le-a putut rezolva legislatia, adica Legea educatiei nationale, in cei 26 de ani. Este o lege a manualului scolar absolut necesara", a afirmat Pop.

Referindu-se la modificarea Legii educatiei nationale, ministrul a spus ca anul viitor va fi depus in Parlament un proiect in acest sens.