Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi seara, la Antena 3, ca "este foarte posibil" ca, alaturi de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa sesizeze CCR pentru refuzul procurorului-sef al Parchetului General si al procurorului-sef de la DNA de a se prezenta in fata Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor din 2009.

"Am discutat si cu omologul meu de la Camera Deputatilor, cu dl presedinte Dragnea, si este foarte posibil ca saptamana viitoare, impreuna, dar separat - adica actiunea va fi simultana, sa spunem - vom sesiza din nou CCR pentru o chestiune foarte simpla, si anume, refuzul procurorului-sef al Parchetului General si al procurorului-sef de la DNA de a se prezenta in fata comisiei de ancheta parlamentara", a spus Tariceanu, potrivit Agerpres.

Potrivit presedintelui Senatului, Comisia de ancheta a Parlamentului dorea sa afle informatii despre activitatile extraprofesionale ale unor procurori, si nu despre dosarele pe care le instrumenteaza.

"Comisia de ancheta parlamentara nu facea ancheta in legatura cu dosarele pe care le instrumentau procurorii, in legatura cu alegerile sau altceva. Noi vroiam sa aflam, sa avem informatii (...) despre ce s-a intamplat in noaptea alegerilor din 2009, care nu tin de activitatea lor profesionala, era o activitate extraprofesionala, (despre - n.r.) aceste intalniri contra naturii, ce discutau cu sefii serviciilor secrete de la vremea respectiva, cu oamenii politici, pentru ca in mod normal trebuie sa existe o separare a puterilor in stat, nu aveau ce sa stea la aceeasi masa. (...) Noi am constatat aceasta atitudine de dispret si de refuz de a veni si a depune marturie in fata Comisiei parlamentare, care denota o aroganta tipica de procurorii atotputernici din regimul comunist", a mai spus Tariceanu.