Premierul Mihai Tudose a dat asigurari duminica seara, intr-o interventie la Realitatea TV, ca autoritatile fac eforturi pentru a limita efectele furtunii devastatoare care a lovit jumatatea de vest a tarii, el adaugand: "Asta e. Ce sa facem? Sa dam o lege sa nu mai bata vantul?"

Mihai TudoseFoto: Agerpres

Prim-ministrul a avut duminica seara interventii telefonice la majoritatea televiziunilor de stiri, el dand asigurari ca autoritatile sunt "in alerta" si s-a constituit celula de criza, dupa ce o furtuna extrem de violenta a facut ravagii in mai multe judete din vestul tarii, lasand in urma opt morti si cel putin 67 de raniti.

La Realitatea TV, el a declarat: "Condoleante familiilor celor decedati. E o tragedie. Ceea ce fac autoritatile e ca incearca sa limiteze proportiile urmarilor. E celula de criza la nivelul Timisului. Doamna prefect e implicata direct. Se fac eforturi deosebite pentru a-i stabiliza pe cei raniti grav. Unul dintre ei, un copil, a fost si operat deja. E o tragedie".

"Asta e. Ce sa facem? Sa dam o lege sa nu mai bata vantul?", a completat el.

La Digi24, premierul Mihai Tudose a reiterat ca la Bucuresti toata lumea e in alerta si a spus ca va trebui gandit un sistem de alerta, chiar saptamana viitoare, care sa fie implementat.

"Important e sa fim pregatiti sa punem lucrurile in ordine. Din punct de vedere al eforturilor tuturor organismelor statului, noi suntem alaturi. Carmen Dan coordoneaza centrul de criza, Dusa de la Aparare da sprijinul, ISU cu toate fortele, Jandarmeria cu toate fortele, Armata ofera tot ajutorul", a spus Tudose.

Intrebat cum comenteaza declaratiile primarului Timisoarei privind efectele pe care o astfel de furtuna le are in special asupra cladirilor istorice, premierul a raspuns: "Intrebati-l pe domnul Robu de ce a picat semnul acela inaugurat de el de curand, si a facut o victima. Semnul acela nou-nout, cu 'Bine ati venit la Timisoara', a fost inaugurat cu surle si trambite".