"Noi am primit informare din partea ANM ca, in aceasta seara, incepand cu ora 17, vor fi fenomene meteo extreme asa ca am luat toate masurile necesare conform protocolului. Nu am avut intentia sa inducem panica in randul populatiei, ci doar sa luam masurile legale. Prefer sa stam o ora-doua in trafic, dar se prevenim o tragedie de genul celei petrecute in Timisoara", a declarat la Antena 3 primarul general Gabriela Firea.

Gabriela FireaFoto: Captura Antena 3

Firea spune ca totul s-a intamplat conform predictiei ANM, dar "s-a petrecut o decalare de doua ore", furtuna fiind in jurul orei 10 seara. Masurile luate de noi au fost pentru cod galben care se putea transforma in cod portocaliu, a mai adaugat primarul general care acuza ca "se politizeaza pana si ciclonul".

Referitor la cazul barbatului ucis dupa ce un copac a cazut peste el in sectorul 5 pe Soseua Viilor, primarul Firea acuza ca institutia pe care o conduce a facut mereu toaletarea copacilor, dar ca "sunt tot felul de asociatii" care se opun acuzand taieri de copaci. "Cu totii vrem o Capitala verde, dar principala e securitatea noastra", a mai declarat aceasta.