Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca "o institutie a statului sa se ocupe de soarta unei balti de pescuit de pe malul Dunarii... cred ca suntem suficient de maturi ca sa intelegem ca nu asta se urmareste, ci altceva." Tariceanu a adaugat ca atat el, cat si Liviu Dragnea, au primit informatii ca se incearca deschiderea unor dosare penale pe numele lor si a acuzat faptul ca "Se incearca o lovitura de stat, daramarea acestui Guvern. DNA-ul a ajuns sa fie un instrument care face politie politica in Romania."

Calin Popescu TariceanuFoto: Captura Antena 3

Declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu:

Ca o institutie a statului sa se ocupe de soarta unei balti de pescuit de pe malul Dunarii... cred ca suntem suficient de maturi ca sa intelegem ca nu asta se urmareste, ci altceva.

Lucrurile sunt grabite de informatiile legate de controlul Inspectiei Judiciare. Asistam la o incercare disperata de decapitare a IJ, astfel incat IJ sa nu poata sa prezinte raportul deja intarziat (dupa controlul la DNA - n.red.)

Si eu si Liviu Dragnea am primit informatii ca se incearca deschiderea unor dosare pe numele nostru. Scopul este sa distraga atentia de la DNA, macinat de scandaluri, care pun intr-o lumina nefavorabia modul in care a functionat aceasta institutie.

Se incearca o lovitura de stat, daramarea acestui Guvern.

DNA-ul a ajuns sa fie un instrument care face politie politica in Romania.

Intrebarea este daca cei din DNA fac aceste lucruri de capul lor sau sunt dirijati de altcineva.

Sper ca vom afla cat de curand, uitati-va cati oameni au inceput sa vorbeasca.